- Figo og Owen får prisene

Luis Figo blir FIFAs Årets spiller, mens Michael Owen vinner Gullballen, hevder de som hevder å vite. I kveld er fotballens store pris-aften.

I Zürich avholder FIFA sin galla der de avslører hvem som har fått flest stemmer som Årets spiller fra 132 landslagssjefer verden rundt.

FIFA har tidligere offentliggjort at de tre øverste plassene går til David Beckham (England, Manchester United), Luis Figo (Portugal, Real Madrid) og Raul Gonzalez (Spania, Real Madrid). Prisutdeler er de to sistnevntes lagkamerat fra Real, fjorårsvinner Zinedine Zidane.

Ifølge den spanske avisa Marca, er det Luis Figo som stikker av med prisen.

I kveld offentliggjør også det franske fotballmagasinet France Football hvem som vinner Gullballen (Ballon d'Or) 2001. Luis Figo vant fjorårets kåring. Her er det annerkjente fotballjournalister over hele Europa som stemmer på 50 spillere fra hele verden, men med den fellesnevneren at de til daglig spiller i europeisk klubbfotball.

Eurosport.com hevder å vite at det er Liverpools måljeger Michael Owen som stikker av med denne prestisjetunge prisen.

Owen har vunnet fem trofeer med Liverpool i løpet av 2001, og scoret hattrick i Englands 5-1-maltraktering av Tyskland i VM-kvalifiseringen i München 1. september.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer informasjon når prisvinnerne er offisielt kjent.

(Dagbladet.no)

ÅRETS MENN:</B> David Beckham, Luis Figo eller Raul Gonzalez blir utropt til Årets spiller av FIFA i kveld.