Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Figo og Raul linkes til nazister

Avbildet med flagget til nazi-supportere.

(Dagbladet.no): Etterdønningene etter landskampen mellom Spania og England har ikke lagt seg, der Ashley Cole og Shaun Wright-Phillips ble utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen.

I dag publiserte engelske Sunday Mirror bilder der Raul og Figo holder opp flagget til supporterklubben Ultras Surs som er koblet til nazist-miljøet i Spania.

De skal være fryktet av hooligans over hele Europa, og skal være viden kjent for sine nazi-hilsener. Stjernene skal også ha gitt intervjuer til supporteravisen deres.

Den tidligere diktatoren Franco er supporterklubbens ideoligiske leder.

Ultras leder Jose Luis Ochaita ble arrestert 1998 i Tysland for å ha vaiet med nazi-flagg, og ble utestengt i tre år for å ha angrepet en dommer i Spania.

- Vi har visst om linken mellom Ultras og Real Madrid lenge. Under landskampen onsdag så jeg at nazi-flag vaiet og at 25 Ultras-medlemmer gjorde naxi-hilsen, sier leder Piara Power i Kick It Out, en antirasistisk fotballorganisasjon.

HØSTER STORM:</B> Real Madrids stjernespillere Raul (t.v) og Luis Figo kobles til Ultras Surs - en supporterklubb med nazi-sympatier.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media