Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Figo slakter Real Madrid

- Henter ikke spillere av sportslige grunner.

(Dagbladet.no): I august i fjor forlot Luis Figo Real Madrid til fordel for Inter. Nå blåser han ut mot den spanske storklubben som ynder å kalle seg «Galacticos».

- Når det viktigste blir å lage sirkus, har man dårligere sjanser til å vinne noe, sier Figo til sportsavisa Marca.

Figo sjokkerte Barca-fansen da han gikk til Real Madrid i 2000, og ble den dyreste spillernen noensinne. Han var med å vinne Champions League i 2002 og den spanske serien i 2003 - men så gikk alt galt, mener Figo.

- Alt begynte å gå på tverke etter de første tre årene. Da gikk de kommersielle motivene foran de sportslige. De hentet spillere bare for å hente dem, ikke av sportslige grunner. Når det blir på den måten, får man svi for det før eller siden, sier Figo.

Figo navngir ikke noen av spillerne han mener ble hentet av andre motiver enn de sportslige - men det er ikke utenkelig at han sikter til David Beckham, som kom til klubben i 2003.

- Spør fansen hva de synes er det viktigste: Å se laget sitt vinne hver søndag og hente trofeer, eller se dem dra på turneer 15-20 dager som om de var Harlem Globetrotters, sier Figo.

STJERNEGALLERI: Knapt noe lag i verden har flere superstjerner enn Real Madrid. Ifølge Luis Figo (nr. 2 fra venstre) henter ikke klubben spillere ut i fra sportslige kriterier. Foto: AP
STJERNEGALLERI: Knapt noe lag i verden har flere superstjerner enn Real Madrid. Ifølge Luis Figo (nr. 2 fra venstre) henter ikke klubben spillere ut i fra sportslige kriterier. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling