Figo utvist

Og Real Madrid gikk på sitt andre tap på rad.

Osasuna banket selveste Real Madrid i dag. Hovedstadsklubben fikk seg en nesestyver i jakten på å gjenerobre ligatittelen den mistet til Valencia i fjor. Storklubben maktet ikke å ta vare på sjansen til å hente igjen Bjørn Tore Kvarmes Real Sociedad, som klamrer seg til tabelltoppen.

Real Sociedad tapte også søndag, 2-3 borte mot Real Betis, etter å ha ledet 2-1 til det gjensto fire minutter av ordinær tid. Da utlignet rumeneren Iulian Filipescu. På overtid fikk hjemmelaget straffespark, og tomålsscorer Fernando avgjorde kampen.

Det betyr at de to topplagene er like langt. Real Sociedad har to poeng til gode på Real Madrid, og Valencia er helgens store vinner. Med John Carew på benken ble det 2-0 over Malaga lørdag, og nå er tittelforsvareren bare to poeng bak tetlaget.

Christian Manfredini ga Osasuna ledelsen i det 38. minutt av kampen mot Real Madrid. Etter hvilen lå det en Real Madrid-scoring i luften helt til Luis Figo mistet besinnelsen.

Gjennom hele kampen hadde Figo og hjemmelagets Patxi Punal vært i tottene på hverandre. I det 62. minutt fikk Figo nok og meide Punal ned med en tofotstakling. Dermed bar det rett i dusjen for den portugisiske stjernen.

Dermed sørget Manfredini med sitt vinnermål for at Real Madrid gikk på sitt første nederlag på 15 kamper. Bortelaget var derimot uheldig da dommeren unnlot å blåse for mål etter Fernando Morientes' heading på overtid. Real-spillerne mente ballen var inne, men dommeren lot seg ikke påvirke.

Bjørn Tore Kvarme var ubenyttet reserve da Real Sociedad fikk sitt annet serietap for sesongen. Nihat Kahveci så ut til å ordne tre poeng da han sendte laget i føring med to raske mål mot slutten av kampen, men så satte Betis inn sluttspurten som ga seier.

(NTB-AFP)

<B>INGEN GOD DAG: Luis Figo rusler like godt av banen.