Fikk 100 000 for å overleve

Matchvinner Dag Frode Hornseth og resten av FFK-spillerne deler en bonuspott på 1,6 millioner kroner etter at de reddet plassen.

Fredrikstad- Tromsø 1- 0

(1- 0). Mål: 1- 0 Dag Frode Hornseth (32).

Dommer:

Per Ivar Staberg, Harstad.

Gult kort: Roar Christensen,

Thomas Hafstad, Tromsø.

T: 10 498.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Spillerne vil få 1,6 millioner kroner på deling, opplyser styreleder Frode Kverneng i FFK Sport ASA til Dagbladet. Dermed vil de 16 spillerne i stallen i snitt få 100 000 kroner hver.

-  Jeg får nok ikke så mye, siden jeg nesten ikke har spilt kamper denne sesongen. Men jeg er fornøyd bare jeg får til ei ny fiskestang, gliser matchvinner Dag Frode Hornseth etter gårsdagens jubelseier.

Målet hans gjør at Fredrikstad er tippeligalag også neste sesong.

-  Snuoperasjonen i høst har vært helt eventyrlig. Da jeg så ballen i mål, fikk jeg gåsehud over hele kroppen. Forrige gang jeg scoret, var i 3- 3-kampen mot Sogndal 16. mai. Dette har ikke akkurat vært min sesong, sier Hornseth til Dagbladet.

«Målrotte»

Før sesongen kalte FFK-trener Knut Torbjørn Eggen ham ei «målrotte». Da hadde Hornseth banket inn mål i treningskampene, og imponert. Så kom nedturen, både for den 22 år gamle østerdølen og FFK-laget.

-  I sommer mistet jeg trua på at vi skulle overleve i tippeligaen. Høstsesongen må være den beste av et bunnlag noen gang. Neste år skal vi høyere opp på tabellen. Da har jeg også tatt mål av meg til å være fast på laget, sier Hornseth.

-  I toppen neste år

Lagkaptein Markus Ringberg formelig danset seg ut av Stadion i går kveld, lykkelig over at at laget hans hadde greid målsettingen om å overleve.

-  Det vi har prestert i høst, er helt rått. Lagmoralen er fantastisk. Fortsetter framgangen, blir vi blant topplagene neste år. Potensialet er der til noe stort, sier Markus Ringberg.

-  Langtidsmålet vårt er å bli en av de sju- åtte klubbene som skal kjempe om de fire beste plassene de neste 10 åra. Selv er jeg lykkelig over å få jobbe i Fredrikstad og å ha en så fin gjeng. Æren for de fine resultatene deler jeg med medhjelperen min, Per Egil Ahlsen, sier Knut Torbjørn Eggen.

Overskuddet på årets jubelsesong blir et sted mellom tre og tre og en halv millioner kroner. Det gir FFK handlefrihet, og muligheter til å bli «ille bra» også neste sesong.

<B>ALT ÅRNÆ' SEG JO: </B>Matchvinner Dag Frode Hornseth fløy Fredrikstad til ny kontrakt i Tippeligaen. Markus Ringberg lot seg imponere.