STILTE IKKE: New York Giants' Osi Umenyiora kunne ikke helt skjønne at det var nødvendig å snakke med pressen tre dager på rad. Det kostet ham knappe 120 000 kroner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brent Smith
STILTE IKKE: New York Giants' Osi Umenyiora kunne ikke helt skjønne at det var nødvendig å snakke med pressen tre dager på rad. Det kostet ham knappe 120 000 kroner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Brent SmithVis mer

Fikk 120 000 i bot for å velge familien foran pressen

Dyr Super Bowl-oppladning for Giants' Osi Umenyiora.

(Dagbladet): Interessen rundt søndagens Super Bowl er selvfølgelig enorm, og i dagene før den store finalen skal mediene ha sitt.

Faktisk mer enn New York Giants' forsvarer Osi Umenyiora klarte å forestille seg.

Ifølge Guardian ble nemlig Giants-spilleren bøtelagt med 20 000 dollar av NFL, eller i underkant av 120 000 kroner, etter å ha droppet gårsdagens pressetreff.

NFL-reglene sier at finalelagene skal stille på tre pressetreff i uka fram mot kampen, tirsdag, onsdag og torsdag, men Umenyiora valgte i stedet å tilbringe gårsdagen med familien.

- Jeg visste ikke at det var obligatorisk, nettopp fordi vi hadde pressetreff på tirsdag. Jeg visste ikke at hver dag er mediedag, sier 30-åringen.

Kaos
- Vi hadde ikke trent siden tirsdag, vi hadde ikke gjort noe som helst. Jeg visste egentlig ikke at det var noe vi trengte å snakke om mellom de to dagene. Min feil, sier Umenyiora.

Sirkuset foran søndagens Superbowl nådde nye høyder da 7300 tilskuere fylte tribunene på onsdagens medietreff.

Vanligvis har begivenheten vært forbeholdt de drøyt 5000 akkrediterte mediefolkene. Denne gang solgte arrangøren billetter til 25 dollar stykket, de forsvant fort, og det førte til strykende svartebørshandel, ifølge NTB.

Alle tilskuere ble ved inngangen utstyrt med en radiomottaker med kanalvelger slik at de kunne skru seg inn og høre hva som ble sagt i mikrofonen til enkelte spillere.

Forstår
120 000 kroner kan virke som en streng bot for en sånn forglemmelse, men Osi Umenyiora har forståelse for at NFL reagerte såpass strengt.

- NFL må gjøre det de må gjøre for å beskytte merkevaren, og få produktet ut til folk. Jeg skjønner hvorfor de ga meg en sånn bot, og det er helt okei, sier Giants-spilleren.

Super Bowl nummer 46 sparkes i gang kl. 00.30 norsk tid natt til mandag.