Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk 15 min. på å si ja

Terje Skarsfjord trodde han var ferdig som topptrener - inntil han fikk et kvarter på å svare på om han ville bli TIL-trener igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Styreleder Gunnar Wilhelmsen ringte tirsdag kveld. Trond Johansen hadde fått sparken. Skarsfjord fikk 15 minutter på å svare ja eller nei. Ville han forsøke å styre TIL unna nedrykk?

- Jeg svarte ja fordi jeg har lyst og fordi rollene til det forrige trenerteamet da var avklart og godkjent av trenerforeningen, sier Skarsfjord (61).

I går var han tilbake på TILs treningsfelt. Det er vel riktig å si at han ble mottatt med betinget entusiasme:

- Jeg ble jo ikke akkurat møtt med flaggheising, konstaterer han sjøl.

Spillerne har ikke involvert seg i trenerkaoset som klubbledelsen skapte. De har overlatt til saken til styret, som den siste uka har sørget for at «Gutan» ikke har ant hvem som skulle lede dem neste dag.

- Om det har påvirket oss? Vi røk 0-5 mot Odd. Er ikke det svar godt nok? Nå vil vi ha arbeidsro, vi stiller oss 100 prosent bak Terje, sier Steinar Nilsen.

Er herdet

- Det blir tøft å redde plassen, men det er mulig. TIL har en atskillig bredere og mer harmonisk spillergruppe nå enn i 2001, sier «Skars».

De siste to åra har han vært talentutvikler i TIL. I 2001 måtte han sjøl forlate jobben etter svake sportslige resultater.

- Jeg ble mer herdet av det som skjedde. Det føles uansett litt merkelig å komme tilbake. Det er tydelig at noen av de som ikke hadde trua på meg for to år siden, må ha fått trua på meg igjen.

Ureint trav

- Hvordan tror du trener-rotet har påvirket spillergruppa?

- Det har vi ennå ikke noe svar på.

- Hvem har opptrådt mest profesjonelt i TIL den siste tida?

- Spillerne. Prosessen har inneholdt mye ureint trav fra andre aktører, sier Skarsfjord.

Og TIL-ledelsen tar nå sjølkritikk på måten de har håndtert trenersaken på.

TUNGT ANSVAR: Gamle koster feier best, og i går var Terje Skarfjord igjen på plass på TIL-treninga. Han står foran en tøff oppgave: Han skal lede bunnlaget TIL i de siste ni kampene.