Fikk 2 millioner uten å gjøre noe

Proffagent Gunnar-Martin Kjenner skal ha fått to millioner kroner da Harald Brattbakk gikk fra Rosenborg til Celtic, uten at han hadde noe med overgangen å gjøre. Nå har RBK sendt en formell klage på Kjenner til Det internasjonale fotballforbundet.

Ifølge VG er Rosenborg enda mer irritert på agentens opptreden i en annen overgangssak, som det aldri ble noe av. Også Stabæk har gått til FIFA angående Kjenner, i forbindelse med Axel Kolles prøvespill i italienske Genoa i fjor. Klubbene mener at Kjenner har brutt regelverket og bør miste sin status som lisensiert FIFA-agent.

- Han er en ulv i fåreklær. En person som oppfører seg slik, har ingen ting i fotballen å gjøre, sier Rosenborgs daglige leder Nils Skutle.

Han er irritert over det som skjedde da Brattbakk gikk til Celtic for rundt 23 millioner kroner. Kjenner hadde en skriftlig avtale med Brattbakk da en annen agent, Erik Soler, kom på banen med Celtic. Det kostet Brattbakk to millioner kroner.

Brattbakk bekrefter at Kjenner «tok» rundt to millioner av hans pott. Kontrakten mellom de to går fram til neste sommer.

- Jeg har ikke inngått noen avtale verken med Rosenborg eller Brattbakk. Soler og jeg gikk gjennom saken og ble enige, sier Kjenner. Han frykter ikke noen reaksjon fra FIFA.

(NTB)