Fikk 2300 kroner for sønnens signatur

John Obi Mikels pappa Michael Obi røper at agent John Shittu bare ga ham 2300 kroner for at sønnen skulle skrive under for Chelsea.

LONDON (Dagbladet): Michael Obi snakket i går grundig ut om kaoset rundt sønnen med fotballmagasinet kickoffnigeria.com. Han forteller at sønnens agent John Shittu for en tid siden sendte sin kompanjong Joseph Dosu med penger for å lokke sønnen til opplegget med Chelsea:

-  Dosu kom med en million naira (2300 kroner) for at Obi skulle signere for Chelsea. Men da jeg talte manglet det faktisk 70 kroner på det også. Og når jeg leser hvilke beløp det snakkes om i avisene, så var pengene jeg fikk bare vekslepenger, sier Michael Obi.

Vil se sønnen

Dosu forsvarte seg slik:

-  Det resterende beløpet ble betalt seinere til John Obi i Lagos. Jeg vet ikke hva han skulle med pengene, men jeg tror det var snakk om noen familieproblemer.

Dagbladet snakket i går med redaktør Colin Udho i Kickoffnigeria om saken.

-  Michael Obi er redd for sønnen sin og vil at han skal komme hjem til Nigeria. Han vil se ham, sier Udho til Dagbladet.

Men han vil gjerne at sønnen lykkes og tjene store penger i Europa:

-  Jeg føler at det er Guds måte å belønne meg på. Da jeg spilte sjøl var det ingen penger i fotball. Det er på tide å høste fruktene av arbeidet mitt, sier han.

Påvirket av Shittu?

Ifølge Kickoffnigeria var Michael Obi fra først av positiv til overgangen til Manchester United. Men han snudde tvert etter at John Shittu fløy til Nigeria for å snakke med ham. I går sa Michael Obi:

-  Han kommer ikke til å spille for Manchester. Chelsea har gitt oss penger og som hans far råder jeg ham til å spille for Chelsea på grunn av dette, sier han.Og legger til:

-  La FIFA komme inn og ordne opp. Siden han har signert for United, kan han bli der til FIFA har sagt sitt. For meg er det viktigste at Chelsea har brukt penger slik at han skal spille for dem. Det er ikke bra at noen investerer penger og at andre kommer og tar fordel av det, sier han.