- Fikk 5000 i bot for å åpne kjeften

Daniel Franck raser mot FIS etter å ha fått en bot på 5000 kroner for å åpne kjeften, som han kaller det. - Jeg sa f... nå må du skjerpe deg til formann Tedd Martin. Han svarte med å bøtelegge meg, sier en forbannet snowboardkjører til Dagbladet.

Årsaken til at Daniel hevet stemmen var at fem alpinister fikk 200 sveitserfranc hver i bot for å oppholde seg innenfor et område FIS-sjefene ikke likte.

- Alpinistene fikk ikke en- gang vite at det var ulovlig område så jeg måtte si ifra til sjefen, sier Daniel.

Det gjorde ham mektig upopulær.

Presses til å kjøre

Daniel på sin side hater å kjøre FIS-konkurranser.

- Ingen av de norske løperne har foreløpig kvalifisert seg til OL-plasser. Det betyr at vi må gjennom flere konkurranser - selv om vi ikke vil, sier Daniel.

Han er mye mer fornøyd med ISF.

- Gjør vi noe spesielt, så nøyer de seg med tilsnakk. Det er slik det skal være. FIS skal ikke kunne presse oss snowboardere, sier Daniel.

Han er også forbannet på en avis som antydet at han hadde stagnert.

- De skrev følgende setning i et intervju: Aner vi en smule stagnasjon på brettet? Jeg skjønner ikke hvordan de kan påstå noe sånt, men det er vel fordi avisa er vant til at jeg er på seierspallen, sier Daniel.

Små marginer

Daniel føler ikke at han har stagnert i årets sesong.

- Før jul kjører jeg enten bra eller dårlig. Marginene er utrolig små og jeg har vært uheldig, sier Daniel.

I første rennet var jeg syk og i andre rennet la jeg inn noen nye triks like før finalen, sier Daniel.

Han mener dessuten det er himmelvid forskjell på snowboard for menn og kvinner - og kaster seg dermed ikke på den rosende omtalen Stine Brun Kjeldaas har fått etter fire seirer på rad.

- I herreklassen er det umulig å forutsi hvem som vinner. Det er ingen motstand i kvinneklassen. De beste kvinnelige kjørerne oppholder seg bare i USA og bryr seg døyten om konkurransene i Europa, sier Daniel.

Han har heller ikke planlagt noen formtopp foreløpig.

- Nei, den venter vi med til viktigere konkurranser seinere i vinter, sier Daniel.

Neste konkurranse er i Sveits den 8. januar.

<B>HATER FIS:</B> Daniel Franck hater å kjøre FIS-konkurranser. Det blir neppe bedre etter at han fikk 5000 kroner i bot.