Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk aldri panikk

2012 så lenge ut til å bli et av Suzann Pettersens (31) svakeste år i karrieren. Tålmodigheten betalte seg til slutt med to strake seirer.

TUTTA PÅ TOPP: Suzann Pettersen hadde hatt en sesong under middels fram til det løsnet med to seirer i Asia. Her jubler hun etter å ha avgjort i omspill i Sør-Korea. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / NTB Scanpix
TUTTA PÅ TOPP: Suzann Pettersen hadde hatt en sesong under middels fram til det løsnet med to seirer i Asia. Her jubler hun etter å ha avgjort i omspill i Sør-Korea. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): Da Suzann Pettersen avsluttet sesongen i Taiwan sist helg, kunne hun se tilbake på nok et sterkt år blant verdens beste golfspillere.

To seirer, ytterligere tre topp ti-plasseringer og snaut sju millioner innspilte kroner er å regne som en meget sterk sesong.

Men det tok tid før tidenes norske golfspiller kom skikkelig i gang, for sesongstarten var ikke god for 31-åringen.

Det var langt unna vanlig kvalitet på det Tutta presterte i sesongens første måneder. Hun kjempet sjelden om seier, og spilte flere runder på 80-tallet.

- Langt fra bekymret
Da Dagbladet møtte henne i Orlando etter en håndfull turneringer, innrømmet Tutta at motgangen gikk på humøret løs. Likevel nektet hun å la varsellampene lyse.

- Jeg er langt fra bekymret og langt fra stresset. Spillet fra øverste hylle er der, sa hun da.

Og da kalenderen viste oktober, fikk Tutta endelig uttelling for all treningen og de små justeringene hun gjorde i løpet av sesongen.

Først gikk hun til topps etter et nervepirrende omspill mot skotske Catriona Matthew i Sør-Korea. Tutta ledet stort før sisterunden, men viste litt antydninger til nerver da hun avsluttet med en runde på to slag over par.

- Jeg var egentlig bare glad for å ha en sjanse til å være med i et omspill. Det har vært en fantastisk bra uke, og det er deilig å være tilbake med en seier, sa hun til Dagbladet etter at det hele var avgjort.

Spiller med hjertet
Ei uke seinere hadde LPGA-sirkuset forflyttet seg til Taiwan. Der gjorde Tutta det litt mindre spennende for seg selv og vant med tre slag.

Seieren var hennes tiende på LPGA-touren, og betydde at hun spilte inn hele 3,3 millioner kroner på ei uke.

image: Fikk aldri panikk

- Jeg tror ikke jeg har følt meg så bra på golfbanen før. Det er nok en stor del av grunnen til at det går så bra. Jeg spiller med hjertet, og følger instinktet mitt. Jeg spiller veldig aggressivt for tida, sa en jublende glad Pettersen etterpå.

Tutta avslutter sesongen som verdens femte beste golfspiller. Hun hadde vært nummer to på verdensrankingen i lang tid før den lille formsvikten tidligere i år, men det føles likevel mer realistisk enn på lenge at hun skal oppfylle drømmen ved å toppe rankingen.

Den tidligere så suverene Yani Tseng har vist svakhetstegn i flere måneder, og 2013 ser ut til å bli det mest åpne året på LPGA-touren på flere år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!