Fikk aldri prøve seg i Premier League: - Det er ikke slik at jeg har lyst å revansjere meg

Omar Elabdellaoui.

I GOD FORM: Omar Elabdellaoui storspiller for Olympiakos og Norge.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
I GOD FORM: Omar Elabdellaoui storspiller for Olympiakos og Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Omar Elabdellaoui (23) nyter stor suksess om dagen. Han spiller fast på et Olympiakos-lag som herjer i den greske ligaen og gjør det svært bra i Champions League. Han er også et soleklart førstevalg når landslagssjef Per-Mathias Høgmo tar ut det norske laget.

Elabdellaoui er rask, sterk - og alltid villig til å ta offensive løp. Det hele startet i fotballklubben Sagene på Oslos østkant.

- Det var den første klubben min, så selvfølgelig var det spesielt. Jeg fikk utviklet meg der. Skeid er klubben min her i Oslo og i Norge. Jeg føler en viss tilknytning til alle klubbene jeg har spilt i egentlig, sier Elabdellaoui til Dagbladet.

Tidlig ute 23-åringen dro til England allerede som 16-åring. Han tilbrakte totalt fem år i Manchester, uten å få spilletid for A-laget til Manchester City.

- Det var en klubb jeg ble veldig glad i, sier Elabdellaoui.

Høyrebacken mener det ikke vil føles som en revansj dersom han en dag skulle få spilletid i Premier League.

- Jeg har alltid sagt at jeg har lyst til å spille i Premier League. Det står jeg enda for. Jeg har veldig lyst til å teste meg der. Det er ikke slik at jeg har lyst å revansjere meg. Jeg vil bli en bedre fotballspiller, og Premier League er en av de beste ligaene. Det sier seg selv at jeg har lyst til å spille der, sier han.

Etter flere utlån, blant annet til Strømsgodset, dro Omar til tyske Eintracht Braunschweig. Det startet med en låneavtale som ble til en permanent overgang.

- Selv om det var et kort opphold i Eintracht Braunschweig så betydde det veldig mye for meg. Det var der karrieren min virkelig begynte å gå oppover. Der det virkelig snudde etter mye skader og lite spilletid. De hadde en trener som trodde på meg. Ting snudde der, sier Elabdellaoui.

Tøft valg For allerede året etterpå ble han plukket opp av greske Olympiakos. Eintracht Braunschweig rykket opp til Bundesliga, og Omar imponerte på høyrebacken.

Han fikk derfor et vanskelig valg: Spille i den øverste divisjonen i Tyskland, eller spille Champions League-fotball med Olympiakos.

Det siste ble noe av tunga på vektskåla for den unge mannen, som har blitt belønnet med mye spilletid i den gjeveste turneringen i klubbfotball.

- Det er jo utrolig stort å spille Champions League. Det er alltid vanskelig å finne de rette ordene når du snakker om Champions League. Det er noe alle drømmer om, det er der man har lyst til å spille. Det er det beste innen klubbfotball og det er fantastisk. Jeg som har fått spille samtlige minutter i fjor og i år. Jeg koser meg veldig, sier Elabdellaoui.

Der han skal være - Har du noen forbilder innen fotballen?

- Det finnes veldig mange gode fotballspillere. Jeg har alltid likt Dani Alves, på Barcelona. Jeg liker måten han spiller på. Philipp Lahm også. Jeg vil si de to.

- Er du der du ønsker å være i karrieren?

- Akkurat nå, ja. Akkurat nå er jeg der jeg burde være. Jeg spiller på et høyt nivå, utvikler meg hele tiden og spiller viktige kamper hele tiden, svarer en selvsikker Elabdellaoui.

- Angrer du på noen av valgene du har tatt?

- Nei. Du vet aldri hva som skjer. Jeg dro til Feyenoord på lån for å spille, men så gikk det ikke slik jeg ville. Det ble mye tøffere mentalt der, og jeg dro til Braunschweig med en helt annen mentalitet, så jeg angrer ikke på noe.

Stor interesse Olympiakos-spilleren har tidligere spilt høyere opp i banen, blant annet som høreving. Han mener imidlertid han kan bli best ved å fortsette spillet på høyrebacken.

Den siste tiden har Elabdellaouis form gjort ham til et het navn på overgangsmarkedet. Han har blant annet blitt linket til portugisiske Benfica, Fiorentina og Napoli.

- Fokuset mitt er på samme sted uansett hva, men du merker interessen. Det er bare positivt hele tiden. Det hjelper på selvtilliten også. Du føler at du har gjort en veldig god sesong og folk er interesserte. Det er bare positivt, sier Omar.

Kontrakten med Olympiakos går ut om snaut fire år. Ikke bli overrasket om du får se Omar Elabdellaoui i en større klubbe innen den tid.