Svein Erik Edvartsen og NFF:

Fikk aldri svar på rasismevarsel

Svein Erik Edvartsen mente seg utsatt for rasisme av andre dommere i en meldingsgruppe, og varslet NFF. Snart fire år seinere har ikke fotballforbundet gjort noe med varselet. NFF benekter ikke påstandene, men nekter samtidig å svare på spørsmål.

KRITISK: John Christian Elden er kritisk til NFFs håndtering av et rasismevarsel som ble sendt til forbundet i 2017. Video: Henrik Myhrvold Simensen / Rødt Kort. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

7. mai 2017 sendte advokat John Christian Elden inn varselet om rasisme på vegne av Edvartsen.

Den tidligere toppdommeren mener at han ble utsatt for rasisme av andre dommere i en chatgruppe. Dagbladet har fått se meldingene Edvartsen varslet om, hvor det ble spøket med Edvartsens hudfarge.

41-åringen har vært i konflikt med NFF i flere år. Han har både blitt fjernet som toppdommer, og mistet jobben som seksjonsleder i NFF, begge ganger gikk han til sak mot forbundet, begge ganger inngikk partene forlik. Tidligere i år vedtok NFF en bot på 50 000 kroner fra Datatilsynet for å ha handlet i strid med personvernloven i forbindelse med Edvartsen-saken.

Røff kultur

Edvartsens varsel om rasisme ble sendt inn like etter at Edvartsens tidligere assistent, Reidar Gundersen, til VG hevdet han hadde følt seg mobbet og trakassert av Edvartsen.

- Det var veldig trist for meg. Jeg ble beskyldt for å være en mobber, det har jeg aldri vært, hevder han selv.

Han innrømmer at VG-saken var en av grunnene til at han valgte å varsle.

- Det var en røff kultur. Det var ulike chat-grupper hvor man var tøffe og fleipet med hverandre. Man gikk også langt over grensa flere ganger, man går over en grense når man begynner å kommentere hudfarge. Det gjorde at jeg ville vise at det jeg ble utsatt for var langt verre enn hva jeg selv sendte. Det har NFF sett selv, men lagt det i skuffen, hevder Edvartsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer