Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk anke avvist

Ronaldinho har opplevd mange nedturer det siste året. For kort siden kom det en ny.

HUSARREST: Ronaldinho er om dagen i husarrest på et hotell i Paraguay. Foto: REUTERS / Jorge Adorno / File Photo / NTB Scanpix
HUSARREST: Ronaldinho er om dagen i husarrest på et hotell i Paraguay. Foto: REUTERS / Jorge Adorno / File Photo / NTB Scanpix Vis mer

Ronaldinho (40) blir av mange regnet som en av tidenes beste fotballspillere. Da han vant Champions League med Barcelona i 2006 var han på alles lepper, og sjarmerte med fantastisk teknikk man knapt har sett maken til.

Men siden den gang har brasilianeren opplevd mange nedturer. Hans liv utenfor fotballbanen skal ha blitt preget av mye festing, noe som kan ha påvirket hans fotballkarriere.

For han ble aldri den samme etter Champions League-triumfen.

Ny nedtur

Etter at fotballkarrieren endte, har nedturene og skandalene fortsatt for den vanligvis blide brasilianeren.

I 2018 ble det kjent at Ronaldinho blant annet sliter økonomisk. Ifølge den spanske avisa Marca hadde han bare 50 kroner på kortet på den tida. I tillegg hadde han en utestående gjeld på 20 millioner kroner.

FOTBALLTENNIS: Fotballhelten Ronaldinho sitter fengslet i Paraguay, men får likevel bruk for sine fotballferdigheter. Video: Football Tweet / Rødt Kort. Vis mer

Det førte til at han etter hvert fikk inndratt passet, og han kunne ikke forlate Brasil.

Men Ronaldinho og hans bror er beskyldt for å ha skaffet seg falske pass, med tilhørighet til Paraguay. Som følge av dette, ble han pågrepet på en golfklubb i Paraguay i mars.

Siden den gang har han sittet i fengsel og seinest vært i husarrest. Han skulle egentlig sitte seks måneder i fengsel, men han kjøpte seg ut med en sum på rundt 15 millioner kroner.

Ronaldinho skal ha anket husarresten han befinner seg i, men fikk nå beskjed om at den er avvist. Dermed ser det ut til at han må fortsette å holde seg innendørs. Det melder den brasilianske avisa Globo.

Bor på hotell

Ronaldinho understreket overfor Mundo Deportivo at han har det bra på hotellet han og hans bror bor på under husarresten.

- På Palmaroga Hotell har vi fått strålende behandling. Vi har alt på plass, vi er veldig avslappet og de gjør alt for at vi skal ha det så behagelig som mulig. Det har vært noen lange 60 dager. Folk som er hjemme skjønner kanskje hvordan det er å ikke kunne gjøre hva du er vant med, sa han, og siktet til at mange andre holdt seg hjemme på grunn av coronaviruset.

Ronaldinho kan i det minste se tilbake på en suksessfull karriere, der han ble kåret til verdens beste fotballspiller både i 2004 og 2005. I tillegg har han spilt i store klubber som Paris Saint-Germain, Barcelona og AC Milan.

Han endte opp med 97 landskamper og 33 mål for Brasil. Han vant VM med sitt hjemland i 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!