OFFER: Jason Burns måtte sy titall sting etter å ha blitt angrepet med kniv. Foto: REX / Shutterstock / NTB Scanpix
OFFER: Jason Burns måtte sy titall sting etter å ha blitt angrepet med kniv. Foto: REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

London-politiet fordømmer fotballvold

Fikk ansiktet oppskåret på vei til fotballkamp

Jason Burns ble angrepet med kniv i sammenstøt mellom Everton- og Millwall-supportere på lørdag.

Politiet i London fordømte mandag voldshandlingene i forbindelse med FA-cupkampen mellom Millwall og Everton og beskrev dem som «de mest sjokkerende på lenge».

En Everton-tilhenger, Jason Burns, pådro seg det politiet beskriver som «livsendrende skader» da han ble knivskåret i ansiktet, og en politimann ble også skadd i sammenstøtene.

Politiet etterforsker også påstander om rasistiske tribunerop under kampen. Noen av dem ble fanget av mobilkameraet og publisert på sosiale medier.

- Hendelsene før, under og etter cupkampen mellom Millwall og Everton lørdag er noe av den mest sjokkerende fotballvolden vi har sett på lang tid, sa politiets talsmann Matt Twist.

- Den avskyelige oppførselen varte flere timer, involverte flere dusin personer og resulterte i minst én alvorlig skade. En mann ble sendt til sykehus med en forferdelig, livsendrende skade i ansiktet. En av våre tjenestemenn ble også skadd, men han er nå utskrevet fra sykehus.

Englands fotballforbund har også innledet gransking av hendelsene, og Millwall har lovet at tilhengere som avsløres for voldshandlinger eller rasisme vil bli bannlyst på livstid.

Millwalls klubbdirektør Steve Kavanaugh sier at hendelsene kastet en skygge over lagets 3-2-seier og avansement til åttedelsfinale, men synes ikke klubben alene er å klandre.

- Millwall fotballklubb kan ikke være ansvarlig for å oppdra hele Sørøst-London og denne gruppen folk. Vi må sammen finne en måte å gjøre det. Fotball er fantastisk, så la oss bruke sportens plass i samfunnet til å undervise folk og gjøre det sammen, sa han til BBC radio.

I årene da engelsk fotball var hjemsøkt av tribune- og tilskuervold var Millwall-tilhengerne blant de aller mest beryktede, men klubben har jobbet for å bli kvitt hooliganstempelet.