Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fikk bakoversveis

Aleksander Aamodt Kilde (27) sa nei til en økonomisk bedre avtale med Head for å gå tilbake til sitt gamle skimerke Atomic. Kjetil Jansrud er overrasket over valget.

KLAR FOR NY SESONG: Aleksander Aamodt Kilde har gjort noen forandringer fra fjorårssesongen. Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR NY SESONG: Aleksander Aamodt Kilde har gjort noen forandringer fra fjorårssesongen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Kildes valg kom som en overraskelse på mange i miljøet. Det er bare to sesonger siden han byttet fra nettopp Atomic til Head.

Den første kontakten mellom Kilde og Atomic kom under fjorårssesongen, etter at Kilde ble nummer tre i Wengen-utforen.

Nordmannen hadde i utgangspunktet ingen planer om å bytte skiprodusent, men etter at sesongen endte i skuffelse ville Kilde prøve de gamle skia igjen.

Atomic sto klare, og de endte opp med en stor test i Kvitfjell i vår, noe Head også var klar over.

- Der fikk jeg bakoversveis, egentlig. Jeg kom tilbake til det jeg hadde savnet. Jeg tror det kommer av at Atomic-utstyret er et utstyr jeg er vant med og står godt i.

Det er ingen hemmelighet i alpinverden at Head har en stor lommebok, og Dagbladet vet at Kilde taper penger på å bytte skimerke. Selv er han ordknapp om det økonomiske.

- Er byttet økonomisk motivert?

- Absolutt ikke. Det var ikke derfor jeg byttet tilbake, sier Kilde.

Derfor byttet Kilde

TILBAKE PÅ SKI: Ragnhild Mowinckel prøvde seg endelig på ski igejn etter skaden hun pådro seg sist sesong. Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Det sies at fram og tilbake er like langt, men Kilde har tatt med seg mange gode erfaringer fra de siste åra.

Slik forklarer han runddansen:

- Jeg gjorde det bra på rankingen den siste sesongen jeg kjørte for Atomic, men det var noe som manglet med støveloppfølgingen. Jeg skulle ønske at den var tettere, og det følte jeg at jeg kunne få hos Head, forklarer 27-åringen.

Og derfor gikk turen til Head, som da også hadde Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud i teamet.

- Jeg fikk tett oppfølging helt i starten, men så følte jeg at ting dabbet litt av, fortsetter Kilde.

Og samtidig som oppfølgingen dabbet av, sleit Kilde mer enn han hadde gjort de foregående sesongene. VM i Åre ble en skuffelse, og det samme ble OL i 2018.

Heller ikke i verdenscupen ble det noen framgang for mannen som vant super G-cupen i 2016. Han leverte noen sterke resultater, men var ustabil.

SEIER: Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-kula på Atomoc-ski. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-kula på Atomoc-ski. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ble du nedprioritert i Head?

- Nei, men det ble litt annerledes enn jeg trodde. Jeg gikk fra noe som fungerte til noe som var mer utfordrende enn jeg trodde det skulle være, sier Kilde.

Lommedalen-utøveren forteller at det er spesielt i de vanskelige passasjene han har lagt igjen tid de to siste åra. Og det har vært frustrerende, for det er der han har tjent mye tid tidligere.

- Jeg har alltid kjempet mye mer for det i Head, men de dagene det har fungert så har det gått ordentlig fort. Jeg står mye bedre i utstyret fra Atomic. Det er bare en ren håndtering av utstyret som er mye lettere enn det var hos Head.

STJERNE: Den tidligere toppalpinisten Lindsey Vonn publiserte telefonnummeret sitt på Twitter. Video: @lindseyvonn Vis mer

Overrasket

Kilde og Kjetil Jansrud har et lass av reisedøgn sammen i sesongen, og de per dags dato de klart beste fartsalpinistene i Norge.

De siste åra har de også vært kolleger på utstyrsfronter, Jansrud forteller at han også var overrasket over Kildes valg, men at han har stor forståelse for det.

- Hvordan påvirket valget deg?

- Jeg står «alene» igjen. Vi har gått fra tre utøvere med tre servicemann til meg med to servicemenn. Den ene er fast og den andre hjelper til. Jeg får mer direkte støtte, samtidig som min beste støtte i skiutvikling er å ha andre nære meg som bruker det samme utstyret. Vi får se hvordan det går. Erfaringsmessig er jeg veldig lugn på det. Head ble lei seg da Aleks byttet, men de er fast bestemt på å vise hva han har gått glipp av, sier Jansrud til Dagbladet.

  • PS. Årets alpinsesong starter med storslalåm i Sölden 26-27. oktober.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media