- Fikk bare ha på drakta i fem sekunder før vaktene kom stormende

Og Lena Mari Edvardsen (19) har fått en haug med venneforespørsler på Facebook.

IKKE ET STUNT: Lena Mari Edvardsen fra Rossfjord i Troms ble plutselig kjendis da hun dro på seg en Arsenal-drakt på hjemmebanen til Tottenham under torsdagens Europa League-kamp mot Tromsø. Selv sier hun at det ikke var et stunt, bare en måte å vise tilhørighet på. Foto: Action Images / NTB Scanpix / Privat
IKKE ET STUNT: Lena Mari Edvardsen fra Rossfjord i Troms ble plutselig kjendis da hun dro på seg en Arsenal-drakt på hjemmebanen til Tottenham under torsdagens Europa League-kamp mot Tromsø. Selv sier hun at det ikke var et stunt, bare en måte å vise tilhørighet på. Foto: Action Images / NTB Scanpix / PrivatVis mer

(Dagbladet): Det var under torsdagens kamp mellom Tottenham og Tromsø at Lena Mari Edvardsen (19) fra Rossfjord i Troms gjorde det man egentlig ikke skal gjøre: hun tok på seg drakta til Spurs' erkerival Arsenal på Tottenhams hjemmebane White Hart Lane. Øyeblikket ble fanget av en fotograf, og bildene har gått som en farsott på sosiale medier.

Overfor Dagbladet innrømmer nordlendingen at hun er overveldet over oppmerksomheten.

- En kompis av meg så det på Twitter i går kveld, og vi synes det var litt artig. Da jeg våkna i morges så jeg at bildet hadde fått over 1 000 retweets, og jeg hadde minst 50 venneforespørsler på Facebook. Det var helt sykt. Da jeg kom på skolen skrudde jeg av telefonen, og da jeg skrudde den på igjen nå, haglet det inn med tekstmeldinger, sier Edvardsen på telefon fra London.

Drakta på i fem sekunder 19-åringen studerer drama i Englands hovedstad, og hadde sett fram til torsdagens kamp lenge. Selv om Edvardsen innrømmer at hun skjønte at det kom til å bli negative reaksjoner, var hun aldri redd.

- Jeg er en ihuga Arsenal-supporter, så jeg hater Tottenham. I tillegg elsker jeg jo Tromsø, så kampen i går var sånn sett perfekt for meg. Derfor tok jeg på meg Arsenal-drakta for å vise mitt standpunkt.

Det gjorde hun like før dommeren blåste i gang kampen, men hun rakk bare å ha den på i fem sekunder. Da stormet nemlig fem vakter bort til Edvardsen for å be henne ta av seg drakta, rett og slett av hensyn til egen sikkerhet.

- Det var litt teit at jeg måtte ta den av, men jeg gjorde det likevel.

Fikk fingeren Uansett: de fem sekundene «Gunners»-drakta var på, var nok til at fotografen rakk å ta det etter hvert så berømte bildet. Og nordlendingen fikk bruk for drakta litt seinere i kampen også.

- Tottenham-fansen har en sang hvor de roper «If you hate Arsenal - stand up.» Jeg reiste meg og vifta trøya med Özil bakpå, noe som gjorde at hjemmesupporterne ropte og viste fingeren til meg. Jeg skjønner at folk reagerer negativt, men jeg må kunne tillate meg å gjøre det.

Edvardsen sier hun har vært fan av Arsene Wengers menn hele livet, noe hun kan takke faren sin for. Og det spørs om ikke pappa Edvardsen får en stri tørn med å holde beilerne borte. 19-åringen har nemlig fått ganske mange giftemålsforespørsler allerede.

- Hehe, det har blitt en del frierbrev, ja. Men jeg har ikke svart på noen av dem enda.