Fikk bare med seg tollfrie varer

SANTANDER (Dagbladet): Spania U- Norge U 4- 0. Norges U21-landslag gjorde det eneste riktige da de gikk offensivt ut i en 3- 5- 2-formasjon. Etter 1- 3-tapet lørdag måtte Norge score minst tre mål for å vinne sammenlagt. En på forhånd nesten håpløs oppgave mot gjerrige spanjoler.

Forsøket endte da også med 0- 4-tap.

Kampen fikk den verst tenkelige starten for Norge. Etter bare åtte minutter laget Tamudo Spanias første mål. En fin heading i duell med Christian Steen - helt nede ved stolperota.

Norge var likevel bra med i første omgang. Og John Arne Riise hadde også et frispark i mål etter 11 minutter. For det ble han belønnet med gult kort, fordi dommeren ikke hadde gitt klarsignal da skuddet gikk.

Flest sjanser

Samme Riise hadde også to- tre store muligheter i 1. omgang. Han var blant annet helt alene med keeper, men skjøt utenfor. Det kan nok også forklares med at banen var ekstremt våt, med tendenser til overvann.

Rune Lange hadde også en fin lobb, men den gikk over.

Norge var fullt på høyde med Spania i første omgang, og skapte klart flest sjanser. Men rett før pause scoret Gerard Spanias andre mål.

Glimrende

Han mottok ballen på 16-meteren, og dro den med seg forbi Steen, og satte den under Espen Baardsen fra 8- 10 meter. En meget fin scoring, men et flatterende resultat etter spill og sjanser.

Med 2- 0 til pause var håpet om avansement borte, og andre omgang bar også preg av dette. Riise hadde helt i starten av omgangen et glimrende frispark i tverrliggeren og ned, men dette var dagen da ballen ikke ville i mål for Riise.

Vi kjenner vel alle til akkurat det...

Spania kontrollerte andre omgang, og scoret mål nummer tre og fire etter fine kontringer og godt spill. Seieren var fullt fortjent, selv om 4- 0 ikke gir et riktig bilde av styrkeforholdet. Norge måtte ta sjanser framover på banen, og det ga store muligheter for kontringer for spanjolene.

Muligheter de utnyttet meget godt.

Ødela gresset

I internasjonal fotball i dag er det viktig å vinne hjemmekamper for å komme ut av slike dobbeltoppgjør med sammenlagtseier. Håp om videre avansement forsvant nok mer eller mindre etter 1- 3-tapet i Oslo.

Det eneste de norske U-21-spillerne oppnådde med sin tur hit til Spania, var å ødelegge vår glimrende gressbane og handle med seg tollfrie varer hjem til jul.

<B>SLÅTT UT: John Arne Riise får seg en luftetur av en spanjol. Noen OL-tur får han derimot ikke.