Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting

Fikk barn med Bjørndalen, ladet opp med Johaug og leverte en vanvittig VM-bragd i dag

Tiril Eckhoff gikk raskest av samtlige sporet, men skjøt seg fullstendig bort. Det gjorde ikke Ole Einar Bjørndalens kone, Darja Domratsjeva, som imponerte stort på selveste morsdagen.

COMEBACK: Mamma-effekten manifesterte seg også for Darja Domratsjeva i dag, som gikk seg opp fra 27. til 2. plass på VM-jakstarten. Foto: Matthias Balk/dpa
COMEBACK: Mamma-effekten manifesterte seg også for Darja Domratsjeva i dag, som gikk seg opp fra 27. til 2. plass på VM-jakstarten. Foto: Matthias Balk/dpa Vis mer

HOCHFILZEN/OSLO (Dagbladet): Verdenscupleder Laura Dahlmeier viste nok en gang at hun er verdens beste kvinnelige skiskytter og vant VM-gullet på jakstarten i Hochfilzen i dag. Den tyske seieren var oppskriftmessig.

Mer overraskende var det at Ole Einar Bjørndalens kone, Darja Domratsjeva, gjorde et eventyrlig praktløp og gikk seg opp fra 27. plass til VM-sølv. OL-dronningen fra Sotsji fikk barn sammen med Bjørndalen i høst og har ladet opp på Sjusjøen sammen med blant annet Therese Johaug fram til hun gjorde comeback for én måned siden.

I dag manifesterte den mye omtalte «mamma-effekten» seg også for Domratsjeva. Tidligere har skiskytterstjerner som Liv Grete Skjelbreid og Marie Dorin Habert blitt enda bedre etter at de ble mødre. Også Marit Bjørgen har imponert stort etter at hun ble mor.

- Jeg må takke hele laget mitt og alle trenerne mine for at jeg får forberede meg på min måte. Det må til i min spesielle situasjon. Jeg må også takke familien, så klart. Dette betyr enormt mye, sier Domratsjeva til NRK.

- En drømmedag

Da hun møtte Dagbladet og resten av pressen etter VM-sølvet sa hun:

- Det er en drømmedag og en drømmemedalje. Jeg trodde aldri på dette før løpet. Jeg så på det som god trening og kom for å gjøre en god jobb. Jeg tenkte først og fremst på å luke bort feilene jeg har gjort tidligere, sier Domratsjeva.

GULL: Laura Dahlmeier ble verdensmester på dagens jakstart. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
GULL: Laura Dahlmeier ble verdensmester på dagens jakstart. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

- For litt siden ble jeg kalt comeback girl av en journalist, og det passet bra i dag, sier sølvvinneren.

- Jeg kan ikke huske sist jeg skjøt feilfritt. Jeg prøvde faktisk å ta igjen Laura på sisterunden, men det ble for langt.

- Hva har vært det vanskeligste etter at du kom tilbake?

- Det vanskeligste er å kombinere alt innen skiskyting. Både skyting og langrenn. I dag kombinerte jeg de fint sammen, og det viser denne sølvmedaljen, sier Domratsjeva.

Gårsdagens gullvinner Gabriela Koukalová kapret VM-bronsen. Marte Olsbu gikk en god jakstart og gikk seg opp fra 54. til 16. plass med bare én bom. Kaia Wøien Nicolaisen imponerte også med bare én strafferunde og 21. plass. Det største norske håpet Tiril Eckhoff gikk raskest av samtlige i sporet, men bommet seks ganger og havnet på en skuffende 30. plass.

Eckhoffs utrolige tempo og kollaps

Men det så lovende ut innledningsvis. Eckhoff åpnet knallhardt og gikk seg opp i ryggen til råsterke Kaisa Mäkäräinen.

Gårsdagens verdensmester Gabriela Koukalová gikk ut i tet, fikk ladekluss på første skyting og bommet to ganger. Dahlmeier bommet én gang og tok over ledelsen. Også Eckhoff bommet og misbrukte muligheten til å gå seg opp.

SPRAKK: Tiril Kampenhaug Eckhoff gikk raskest i sporet, men seks strafferunder var altfor mye. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SPRAKK: Tiril Kampenhaug Eckhoff gikk raskest i sporet, men seks strafferunder var altfor mye. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Men i sporet gikk det usedvanlig raskt. Fra skyting og fram til neste passeringspukt, tok det norske medaljehåpet inn hele ti seknder på verdens beste skiskytter, Laura Dahlmeier.

- Det er helt vanvittig. Med den formen og de skiene har Tiril medaljesjanser, selv om hun ligger et stykke bak, utbrøt NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

På standplass var imidlertid styrkeforholdet motsatt. Der den tyske jenta skjøt fullt, måtte Eckhoff i strafferunden også denne gang. Plutselig var hun nr. 18 og nesten minuttet bak.

- Liggende skytingen hennes har blitt et tema. Det er ikke bra nok, mener skyteekspert Ola Lunde.

Norsk helsprekk

Eckhoff bommet to nye ganger på første stående. Selv om hun gikk raskest på andrerunden, var hun sjanseløs i toppsjiktet med så svak skyting. Dahlmeier traff imidlertid igjen. Det samme gjorde Darja Domratsjeva, som gikk seg kraftig opp fra sin 27. plass i går.

På den siste skytingen gjorde det tyske fenomenet nok en gang jobben. Det samme gjorde Domratsjeva, som gikk ut 8,6 sekunder bak Dahlmeier, mens Koukolava fulgte fem sekunder bak der igjen.

Dahlmeier holdt unna og ble verdensmester, mens Domratsjeva kapret sølvet og Koukalova bronsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling