Fikk beskjed av mamma om å bremse

Heidi Weng er på full fart tilbake mot god gammel form. På en treningsøkt tidligere i høst syntes mamma May Bente at det gikk i forteste laget.

SKISTJERNE: Heidi Weng er klar for en ny sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKISTJERNE: Heidi Weng er klar for en ny sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Langrennsprofilen var ikke seg selv i langrennssporet forrige sesong. Sammenlagtvinneren av verdenscupen både i 2016/17 og 2017/18 slet med en kropp som ikke lystret slik hun ville. Det føltes periodevis som et ork å gå skirenn.

Ved inngangen til en ny sesong ser situasjonen atskillig lysere ut. Weng har brukt sommeren til å bygge seg opp igjen, og underveis i den prosessen har hun fått mange gode svar. 28-åringen fra Ytre Enebakk kaller både juli og august «gode måneder».

- Det begynte egentlig å løsne veldig rett før jeg dro til høyden i sommer. Da hadde jeg en kjempeøkt der jeg ikke skjønte noen ting. Etterpå sjekket jeg hjulene (på rulleskiene), for jeg trodde jeg hadde tatt feil hjul i og med at det gikk så bra, lo Weng da NTB møtte henne under langrennslandslagets høydesamling i Font Romeu tidligere i høst.

I sola i den franske fjellheimen fortalte Weng om en løpetur med mamma May Bente som også var et tegn på at kroppen spiller på lag igjen.

- Det var i litt god form her en periode, for jeg fikk beskjed av mamma at hun syntes jeg løp litt fort, smilte langrennsprofilen – og la til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer