Fikk beskjed av pressen om at han ville få sparken. Moyes forteller om dramaet som utspilte seg i kulissene

- Det var tøft for familien. Jeg var knust.

YDMYKET: Det var media som fortalte David Moyes at han hadde fått sparken som United-manager. Foto: ANDREW YATES/AFP/Scanpix
YDMYKET: Det var media som fortalte David Moyes at han hadde fått sparken som United-manager. Foto: ANDREW YATES/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et eksklusivt intervju med engelske Daily Mail, forteller David Moyes (51) for første gang om dramaet som utspilte seg i kulissene da han fikk sparken som Manchester United-manager:

Det er sent på kvelden. Datoen er 21. april 2014. Daily Mail-journalist Matt Lawton ringer skotten. Budskapet kommer like overraskende som det er nedslående: Moyes er ferdig i klubben, etter bare ti måneder.

- Det er ingen mulighet for at dere (i media) ville visst det før meg. Det er Manchester United vi snakker om, svarer Moyes i den første av to telefonsamtaler dem imellom den kvelden.

Taus United-ledelse Bare en time før 51-åringen blir oppringt av Lawton, begynner ubekreftede nyhetssaker om sparkingen å fylle sportssidene verden over.

Moyes forsøker å komme i kontakt med United-ledelsen, men får ingen svar. Til slutt tar direktør Ed Woodward telefonen. Moyes får ingen forklaring - kun beskjed om å møte på Carrington klokken åtte neste morgen.

Umiddelbart vet han hva som er i vente. Den påfølgende natten sover ikke den hardtarbeidende skotten et sekund. For å unngå fotografenes blitzlamper, reiser han grytidlig til treningsfeltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer