Jessica Diggins triumfferd

Fikk beskjed om å være gal. Diggins svarte med å banke Weng og Bjørgen: - Jeg var skikkelig feig, sier Weng

Det ble ingen norske seirer på Lillehammer i dag. Amerikanske Jessica Diggins viste nok en gang at hun er verdens beste i korte og tekniske fristilsløyper.

VANT: Jessica Diggins vant sin andre verdenscupseier i karrieren da hun ødela den norske festen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Jessica Diggins vant sin andre verdenscupseier i karrieren da hun ødela den norske festen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Heidi Weng vant i går sin første sprintverdenscupseier i karrieren. I dag gikk hun med den gule ledertrøya for første gang.

Hun bar den med stolthet, med styrke og med kraft. Den gule trøya er fortsatt i Wengs hender. Men i dag måtte hun nøye seg med en 2. plass. Det var imidlertid ikke Marit Bjørgen som slo 25-åringen fra Ytre Enebakk denne gang, slik hun gjorde på både Beitostølen og i Kuusamo.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde sesongens beste løp da hun tok ledelsen i mål på Lillehammer, men endte til slutt på 4. plass. Like etter kom Jessica Diggins og viste hvor god hun kan være i korte fristilsrenn og overtok ledelsen med hele 16 sekunder.

Diggins i ekstase

8. januar vant hun tilsvarende distanse, altså fem kilometer fristil, i Toblach. I dag ble de norske stjernene slått i tur og orden. Marit Bjørgen var hele 15 sekunder bak i mål. Ingvild Flugstad Østberg var to sekunder bak Bjørgen igjen.

Til slutt var det bare Heidi Weng som kunne tukte den amerikanske gladjenta. Men også verdenscuplederen kom fem sekunder for sent. Diggins ekstremkompetanse i de tekniske partiene utgjorde utslaget som ga amerikansk seier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer