Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jessica Diggins triumfferd

Fikk beskjed om å være gal. Diggins svarte med å banke Weng og Bjørgen: - Jeg var skikkelig feig, sier Weng

Det ble ingen norske seirer på Lillehammer i dag. Amerikanske Jessica Diggins viste nok en gang at hun er verdens beste i korte og tekniske fristilsløyper.

VANT: Jessica Diggins vant sin andre verdenscupseier i karrieren da hun ødela den norske festen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Jessica Diggins vant sin andre verdenscupseier i karrieren da hun ødela den norske festen på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Heidi Weng vant i går sin første sprintverdenscupseier i karrieren. I dag gikk hun med den gule ledertrøya for første gang.

Hun bar den med stolthet, med styrke og med kraft. Den gule trøya er fortsatt i Wengs hender. Men i dag måtte hun nøye seg med en 2. plass. Det var imidlertid ikke Marit Bjørgen som slo 25-åringen fra Ytre Enebakk denne gang, slik hun gjorde på både Beitostølen og i Kuusamo.

IMPONERTE IGJEN: Heidi Weng beholder ledelsen i minitouren og verdenscupen sammenlagt etter 2. plassen bak Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERTE IGJEN: Heidi Weng beholder ledelsen i minitouren og verdenscupen sammenlagt etter 2. plassen bak Jessica Diggins. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gjorde sesongens beste løp da hun tok ledelsen i mål på Lillehammer, men endte til slutt på 4. plass. Like etter kom Jessica Diggins og viste hvor god hun kan være i korte fristilsrenn og overtok ledelsen med hele 16 sekunder.

Diggins i ekstase

8. januar vant hun tilsvarende distanse, altså fem kilometer fristil, i Toblach. I dag ble de norske stjernene slått i tur og orden. Marit Bjørgen var hele 15 sekunder bak i mål. Ingvild Flugstad Østberg var to sekunder bak Bjørgen igjen.

Til slutt var det bare Heidi Weng som kunne tukte den amerikanske gladjenta. Men også verdenscuplederen kom fem sekunder for sent. Diggins ekstremkompetanse i de tekniske partiene utgjorde utslaget som ga amerikansk seier.

- Jeg fikk beskjed av treneren om å være gal i løypa. Det var det jeg prøvde på. Dette er helt fantastisk, sier Diggins til NRK.

Bjørgens hyllest

Dermed ble det ingen norske seirer på Lillehammer i dag. I herrenes fristilsrenn ble det ingen nordmenn på pallen da Calle Halfvarsson vant foran landsmannen Marcus Hellner og russiske Sergej Ustiugov.

- Jessica er rå nedover. Der tok hun mange sekunder. Det er bare å gratulere, sier Bjørgen til statskanalen.

- Jeg trodde ikke jeg skulle havne på pallen. Jeg måtte bare kjempe og klarte det så vidt.

Weng: - Jeg var skikkelig feig

Heidi Weng var ikke like kvikk som i går, men var positivt overrasket over at hun klarte å gå så bra med høye laktatverdier og mye syre.

- Jeg var sterk i dag også, men litt mer stiv. Jeg turte ikke å kjøre på nedover. Jeg var skikkelig feig, forteller Weng.

- Men det er moro at Diggins tar det. Jeg trodde hun skulle ta det i dag. Det er en perfekt løype for henne. Det er bra med flere nasjoner der oppe.

Weng leder fortsatt minitouren og verdenscupen sammenlagt, 20 sekunder foran Flugstad Østberg og Diggins.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling