Fikk beskjed om at hun aldri kunne løpe igjen. Nå forbløffer Turia: - Det er utrolig

Etter en forferdelig ulykke og 200 operasjoner, kunne Turia Pitt endelig gjøre det hun liker best igjen.

FULLFØRTE: Turia Pitt løper i mål etter over 14 timer med blodslit. Foto: NTB Scanpix
FULLFØRTE: Turia Pitt løper i mål etter over 14 timer med blodslit. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Det her viser at jeg kan gjøre hva jeg vil, sier Pitt til BBC.

For fem år siden ble hun fanget i en skogbrann under en konkurranse i Australia. Over 65 prosent av kroppen hennes fikk brannskader.

BBC skiver at Turia Pitt fikk beskjed om at hun aldri kunne løpe igjen. Den første tida var det usikkert om den australske jenta i det hele tatt ville overleve.

Kom tilbake

Men Pitt gjorde spådommene til skamme.

Det skulle ta nesten tre år før hun kom seg ut sykehuset. Men 862 dager, 200 operasjoner og mange knallharde timer seinere, var hun tilbake.

At hun i det hele tatt begynte å løpe igjen er en prestasjon. At hun kjempet seg tilbake til å gjøre konkurransecomeback i mai i år er nesten ikke til å tro.

Men Pitt fortsetter å forbløffe. Denne helga fullførte hun Hawaii Ironman, som blir beskrevet som verdens tøffeste triatlon.

Utøverne må svømme 3,8 kilometer, sykle 180 kilometer og avslutter treningsøkta med å løpe 42 kilometer.

Pitt brukte i overkant av 14 timer og 30 minutter på prestasjonen. På grunn av brannskadene må hun også ha ekstrautstyr for å takle varmen.

- Kroppen min greier ikke å regulere varmen som vanlig på grunn av brannskadene. Jeg måtte gjøre flere justeringer, sier hun ifølge BBC.

- Det var ikke et perfekt løp, men jeg ga alt og gikk i kjelleren. Jeg kan ikke be om mer enn det, skriver hun på sin Facebook-side.

Imponert

Generalsekretær i Norges Triathlonforbund, Kari Uglem , er meget imponert over Pitts prestasjon.

- Det er en tøff konkurranse. Den er lang. Tiden hennes er også bra. Den er kjempebra ut ifra forutsetningene, sier Uglem til Dagbladet.

- Hvilke tanker gjør du deg om prestasjonen?

- Tenker som så at det der er en stor utfordring. Det er bare utrolig imponerende. Både å komme gjennom konkurransen, men også alt det andre rundt. Det virker som hun har en enorm vilje. Viser at det meste går når viljen er der, sier Uglem.