Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk beskjed om at hun var ferdig i klubben like før Norge-kamp: - Vi skjønte ikke så mye

Silje Solberg og Camilla Herrem må på klubbjakt.

PÅ KLUBBJAKT: Ifølge danske Dagbladet må Camilla Herrem og Silje Solberg finne seg ny klubb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ KLUBBJAKT: Ifølge danske Dagbladet må Camilla Herrem og Silje Solberg finne seg ny klubb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Dagen derpå er nok ikke av de aller verste for håndballjentene i dag. I går tok de nemlig sitt tredje VM-gull gjennom tidene da de banket Nederland i finalen.

Men stjernespillerne Silje Solberg og Camilla Herrem fikk en nedslående beskjed som nådde medier i dag. De fristilles nemlig fra kontrakten med danske Tvis Holstebro, og må på klubbjakt etter endt sesong.

På grunn av at lønningsutgiftene må reduseres med én million, må seks spillere kuttes fra lønningslisten. Deriblant de to norske landslagsspillerne.

- Skjønte ikke mye Camilla Herrem fikk vite det rett før semifinalen med Norge.

- Jeg fikk beskjed i mesterskapet at de sleit med økonomien. Og at de ikke har penger til å beholde alle spillerne til neste år. Egentlig fikk jeg vite det rett før Romania-kampen, så jeg har ikke tenkt noe på det, sier Herrem.

Både hun og keeper-Solberg var på utgående kontrakter, og fikk den tunge beskjeden av treneren under mesterskapet.

- Han ga beskjed og sa hvordan det var. Hvor mye de måtte kutte ned med. Vi skjønte ikke så veldig mye, sier Herrem.

- Vi (Silje Solberg og Camilla Herrem journ.anm.) snakket veldig fram og tilbake hva vi ville gjøre neste år. Man vil jo ikke flytte på seg hele tiden. Nå følte jeg vi hadde et bra lag og det var bra på gang. Det er kjedelig når det blir som det blir på grunn av økonomiske problemer, sier kantspilleren videre.

Fokuserer på julen Hun vil ikke tenke på hva framtiden bringer.

- Nå får vi tar stilling til det etter jul, sier Herrem, som tok fly hjem til Norge grytidlig i dag etter å ha festet med de andre jentene i natt.

- Det har vært godt å komme hjem. Jeg sovnet fort på sofaen. Nå skal vi bare nyte julen, slappe av og spise. Ikke ha noen planer. Det var en fin fest, men man er i en boble i lang tid. Det skal bli godt å komme ut av den, sier Herrem.

Drastisk til verks Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Det er ikke noe jeg kunne ønske mer enn at vi kunne forlenge kontraktene med alle våre VM-spillere. Dessverre har vi ikke penger til det, og jeg vil heller gi beskjed tidlig enn at spillerne på tvinges til å gå ned i lønn, sier styreleder i Jørgen Hansen ifølge den danske avisa Dagbladet.

Det er sviktende sponsorinntekter som gjør at klubben må gå drastisk til verks.

- Vi må tilpasse det sportslige budsjettet til klubbens inntekter. Alt annet er uansvarlig. Vi har overfor våre sponsorer og aksjonærer en forpliktelse til å drive en virksomhet i økonomisk balanse, og det har vi planer om å leve opp til, sier Hansen.

KEEPERHELT: Silje Solberg.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KEEPERHELT: Silje Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media