Fikk blåveis, men beholdt beltene

Vladimir Klitsjko knocket Tony Thompson.

Vladimir Klitsjko måtte slite, men beholdt VM-titlene sine og slo utfordreren Tony Thompson knockout i 11. runde. En rett og kraftfull høyre avgjorde.

Men Klitsjko som forsvarte VM-titlene i International Boxing Federation (IBF) og World Boxing Organisation (WBO) slapp ikke helt uskadd fra kampen han heller.

Han pådro seg et kutt over det høyre øyet i annen runde da de to bokserne skallet mot hverandre, og litt senere ble han truffet av flere gode slag fra «Tiger» Thompson som gjorde at han forlot ringen med både VM-belter og en stor blåveis.

- Jeg har ikke hatt blåveis på lenge, men nå ser jeg da virkelig ut som en skikkelig fighter. Dessuten er jeg fortsatt mester. Jeg har tre titler, og det betyr at alle gir litt ekstra når de møter meg, sa Klitsjko etter kampen.Ved siden av IBF og WBO holder han også tittelen i det lille og temmelig ukjente forbundet International Boxing Organisation (IBO).

Svak start

Vladimir Klitsjko vant sin niende strake seier i ringen. Kampen mot Thompson var også hans første etter at han slo russeren Sultan Ibragimov i Madison Square Garden i New York 23. februar. Det var den kampen som ga ham titlene i IBF og WBO.

Han bokset ingen stor kamp i New York den gangen og var bedre nå, men heller ikke i Hamburg lørdag kveld imponerte Klitsjko.

Kampen ble tøffere for ham enn ventet, og han fikk en veldig dårlig start. Han slet i de første fem-seks rundene. Det var i første halvdel av kampen han pådro seg kuttet over det høyre øyet og blåveisen. Den blomstret skikkelig etter at Thompson hadde fått inn et par virkelig kraftfulle treffere i den femte runden.Men så ble amerikaneren trøtt, og Klitsjko overtok showet. Han utbokset «Tiger» Thompson i den siste halvdelen av kampen. Etter KO-seieren fikk han velfortjent jubel fra de 15.000 tilskuerne på tribunene i Hamburg.

KNOCKOUT-CHAMPIONS: Vladimir Klitsjko følte at blåveisen bidro til at han så ut som en skikkelig fighter etter kampen mot Tony Thompson i natt. Foto: NIGEL TREBLIN/AFP/SCANPIX
KNOCKOUT-CHAMPIONS: Vladimir Klitsjko følte at blåveisen bidro til at han så ut som en skikkelig fighter etter kampen mot Tony Thompson i natt. Foto: NIGEL TREBLIN/AFP/SCANPIX Vis mer

Vanskelig

- Thompson er en svært god bokser, og han var akkurat så tøff og vanskelig som jeg hadde trodd. Han gikk for seieren og la et voldsomt press på meg. Derfor ble det en morsom kamp, men at det skulle bli så hardt som det ble, det hadde jeg aldri trodd, sa Klitsjko som står med 51 seirer og tre nederlag etter lørdagens kamp.

Thompson fikk mye juling i den tiende runden, og avstraffelsen fortsatte i den 11., helt til Klitsjko gjorde slutt på Thompsons håp om VM-titler og berømmelse. Han traff først med en serie slag, før han avgjorde og sendte motstanderen i kanvasen med en rett høyre.

- Jeg så aldri slaget som felte meg, men jeg må også si at jeg tapte for en stor mester og en bedre bokser, sa «Tiger» Thompson etter kampen.

Han kom seg opp igjen etter turen i kanvasen, men da hadde dommeren allerede stoppet kampen, og at det var riktig var selv Tony Thompson enig i.

(NTB)

Fikk blåveis, men beholdt beltene
UTSLÅTT: Den amerikanske utfordreren Tony Thompson ble slått i bakken i 11. runde.