Ragnhild Haga:

Fikk blodpropp

Olympisk mester Ragnhild Haga (30) fikk sesongoppkjøringen forstyrret da hun fikk blodpropp.

VM: Ragnhold Haga under 10-kilomter fristil under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VM: Ragnhold Haga under 10-kilomter fristil under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det var på landslagssamling i september i fjor at Haga knapt greide å gå på det ene benet. Etter at det ble vondere ble det til slutt konkludert med at hun hadde fått blodpropp.

Det var NRK som omtalte saken først.

- De fant ut av det var en tett vene. En blodpropp i beinet. Det var et sjokk, sier Haga til NRK.

Landslagsløperen mener at det hele satte henne ut i cirka én måned.

STJERNE: Den italienske skiløperen Ilaria Debertolis ønsker å skape mer blest rundt italiensk langrenn. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

OL-gull

Haga er mest kjent for OL-gullet i Pyeongchang i 2018 på 10 kilometer intervallstart. Hun var også med på stafettgullet i samme mesterskap.

Denne sesongen har hun ikke kommet opp på samme nivå som i 2018. Hun tok en 7. plass i VM på distansen hun vant i OL. Det var eneste løp hun fikk gå i VM.

I verdenscupen ble 4. plass på 10-kilometeren i Falun i januar beste resultat, samt en sølvmedalje på samme distanse i NM.

- Trigget av prevensjon

Haga forteller til NRK at hun blitt behandlet med blodfortynnende medisin siden blodproppen ble oppdaget i september. De har nå en teori om hva som forårsaket blodproppen.

- Legene og jeg tror det handlet om at jeg byttet p-piller tre uker før jeg dro på samling. Så mest sannsynlig var det trigget av hormonell prevensjon, forteller hun til NRK.

Ragnhild Haga har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer