Fikk blomster fra Olympiakos

Per Ciljan Har fortsatt vondt i beinet.

I går fikk Per Ciljan Skjelbred (18) blomster og kort fra Olympiakos. Men selv vil han skjermes mest mulig etter beinbruddet.

Ikke engang Sportsdirektør Rune Bratseth får besøka ham på sykehuset.

Skjelbred er fortsatt sengeliggende etter operasjonen torsdag. RBK-lege Ketil Holen mener 18-åringens form er som forventet.

-  Han har spist, drukket og vært oppe på sengekanten. Men krykketuren har vi droppet, forteller Holen. Bortsett fra den nærmeste familien og RBK-legene Ketil Holen og Torbjørn Grøntvedt, ønsker Skjelbred å skjermes for besøk til over helga.

Ingen fra klubbledelsen har vært på sykehuset, men etter det Dagbladet erfarer har lagkameratene Fredrik Winsnes og Espen Johnsen - som begge studerer medisin - fått besøke 18-åringen.Men ingen av dem ønsker å kommentere besøket overfor Dagbladet.

Vil skjermes

Holen forklarer Skjelbreds besøksvegring slik:

-  Per vil gjerne framstå som opplagt og i form. Å ta i mot masse besøk rett etter en operasjon, er ikke artig. Også i forhold til pressen ønsker han å skjermes inntil videre.

SKJERMET: Nyopererte Per Ciljan Skjelbred ønsker minst mulig besøk. Bare RBK-legene og lagkameratene Espen Johnsen og Fredrik Winsnes har vært på sykehuset - i tillegg til nærmeste familie. Foto: SCANPIX
SKJERMET: Nyopererte Per Ciljan Skjelbred ønsker minst mulig besøk. Bare RBK-legene og lagkameratene Espen Johnsen og Fredrik Winsnes har vært på sykehuset - i tillegg til nærmeste familie. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Hvordan er humøret hans?-  Som for alle andre i samme situasjon, enten man er fotballspiller eller ikke, har han både oppturer og nedturer. Per virker å være i bra balanse, og det er noe vi skal hjelpe ham med å være, sier Holen.

Rune Bratseth snakket med Skjelbreds far på telefon fredag formiddag, og fikk da beskjed om at 18-åringen ville vente med besøk. Det har administrerende direktør Nils Skutle forståelse for.

Blomster fra Hellas

-  Slik jeg forsto det har han det fortsatt litt vondt, sier Skutle.

Etter grisetaklingen av Ciljan Skjelbred onsdag, lovte Olympiakos-spiller Ieroklis Stoltidis å ringe Skjelbred. I gårsdagens Dagbladet framsto han som en angrende synder, og fortalte at han ikke visste hvordan han skulle takle det som hadde skjedd.

Ingen Dagbladet har vært i kontakt med, vet om Stoltidis har vært på tråden - men i går fikk Skjelbred i det minste blomster og kort fra Olympiakos.

-  Per får veldig mange hilsener. Det er tydelig at folk har latt seg engasjere av dette. Fra klubbhuset meldes det om at folk fra hele landet viser sin omtanke, sier Ketil Holen til Dagbladet. Han anslår at Skjelbred vil bli utskrevet i begynnelsen av neste uke.