Fikk bot av gutta

Kjetil Rekdal (35) har aldri hatt hurtighet som sin styrke. Men i cupkampen mot Os torsdag gikk det så sakte at han nå er ilagt 500 kroner i «parkeringsbot» av sine lagkamerater.

I forkant av Os' utlikning til 2- 2 så det ut som om Rekdal sto stille da han havnet i en løpsduell i forkant av Roar Hjelles scoring. For det er Rekdal altså ilagt en noe utradisjonell «parkeringsbot» på 500 kroner.

- Fantastisk påfunn

- Det var et fantastisk påfunn av gutta, og jeg ser humoristisk på dette. Det nytter ikke å bli sur eller sint for noe sånt. Jeg har bidratt med en del til botkassa allerede denne sesongen, og skal nok klare å betale denne også, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Han ble overrasket over hvor rask motstanderen som løp fra ham var.

- Det er visst raske spillere i 3. divisjon også, ler Rekdal.

Freddy dos Santos reddet Vålerenga fra tidlig cup-exit med to scoringer, og er en av idémakerne bak den utradisjonelle bota.

- Jeg tror selv Rekdal innser at den parkeringsbota var fortjent, så han har bare å ta imot den med åpne armer, sier Freddy dos Santos til Dagbladet.

Droppet evaluering

Rekdal la etter kampen ikke skjul på at han spilte langt under pari.

- Jeg var helt ræva. Førsteomgangen er den dårligste jeg har spilt i hele min karriere, sa Rekdal etter kampen.

Vanligvis pleier Rekdal i plenum å evaluere kampen og hver enkelt spiller. Etter Os-kampen droppet han det...

- Han sa bare «den kampen lar vi gå i glemmeboka». Det var nok like greit, for hans egen del, ler dos Santos.

Vålerenga har i likhet med de fleste andre klubbene et botsystem, hvor spillerne får bøter for å komme for seint, stille i feil antrekk, osv. Men det er første gang noen har fått bot for å ha blitt fraløpt.

- Dette er ei bot som vil bli praktisert framover, forsikrer Freddy dos Santos.

7500 kroner i kassa

Ronny Døhli har orden på botkassa og får oppgaven med å sørge for at Rekdal gjør opp for seg.

- Jeg regner med at han gjør opp for seg rimelig kjapt, ellers påløper det dagsbøter på 20 kroner. Men Kjetil har - som alle oss andre - fått bot for andre forseelser tidligere i år, og er flink til å gjøre opp for seg. Jeg regner med at han er det nå også, sier Ronny Døhli til Dagbladet.

Så langt denne sesongen er det havnet rundt 7500 kroner i Vålerengas botkasse. Penger som blir brukt til sosiale sammenkomster etter sesongen.

STRAFFET AV GUTTA: - Førsteomgangen er den dårligste jeg har spilt i hele min karriere, sa Rekdal etter cupkampen mot Os. Og han ble straffet med «parkeringsbot» av lagkameratene i Vålerenga.