SLIPPER BILLIGERE:   Michael Gravgaard (i midten) grep inn og beskyttet dommer Herbert Fandel mot Ronni Nørvig (t.h.). Foto: Anders Wiklund, EPA/Scanpix
SLIPPER BILLIGERE: Michael Gravgaard (i midten) grep inn og beskyttet dommer Herbert Fandel mot Ronni Nørvig (t.h.). Foto: Anders Wiklund, EPA/ScanpixVis mer

Fikk boten redusert fra 1,95 mill. til 260 000 kroner

Fotballfjolset i forlik med fotballforbundet.

Ronni Nørvig ble dømt i dansk rett til å betale 1,95 millioner norske kroner i bot etter at han var skyld i at landskampen mellom Danmark og Sverige ble avbrutt.

Nørvig slipper unna med knappe 260 000 norske kroner etter å ha kommet fram til et forlik med Danmarks fotballforbund.

- Beløpet er regnet ut på bakgrunn av Ronni Nørvigs privatøkonomiske situasjon, hvor han blant annet mottok 100 000 kroner før skatt i honorar fra dansk Kanal 5 for å fortelle om forseelsen sommeren 2007, heter det i en melding.

For Danmarks fotballforbund var det viktigste at retten slo fast at Nørvig er ansvarlig for «den tåpelige handling» han utførte da han løp inn på banen og stanset landskampen.

Urokråka selv er lettet over redusert erstatningskrav.

- Dette er et beløp som gjør at jeg kan komme videre i livet med. Akkurat nå er jeg lykkelig. Det som å vinne halvannen million i lotto, sier Nørvig til Ekstra Bladet.

Det sto 3-3 i EM-kvalifiseringskampen da Nørvig løp inn på banen for å angripe dommer Herbert Fandel som akkurat hadde gitt danskenes Christian Poulsen rødt kort og svenskene straffespark. Kampen i Parken ble avbrutt og UEFA tilkjente senere Sverige seieren med 3-0.

Danskene kom seg aldri til EM-sluttspillet i 2008.

(NTB)