Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk curlingbronsen i dag: - Veldig spesielt

11 dager etter bronsefinalen i mixed double curling fikk endelig Kristin Moen Skaslien (27) og Magnus Nedregotten (32) sine velfortjente medaljer.

EGEN MEDALJESEREMOMI: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten fikk sine bronsemedaljer i mixed double i dag, 11 dager etter at de spilte bronsefinalen. Det russiske paret som vant bronsefinalen er disket etter at Aleksandr Krusjelnitskij avla en positiv dopingtest. I dag fikk det norske paret medaljen i en helt egen seremoni på Medal Plaza. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
EGEN MEDALJESEREMOMI: Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten fikk sine bronsemedaljer i mixed double i dag, 11 dager etter at de spilte bronsefinalen. Det russiske paret som vant bronsefinalen er disket etter at Aleksandr Krusjelnitskij avla en positiv dopingtest. I dag fikk det norske paret medaljen i en helt egen seremoni på Medal Plaza. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Etter at de planlagte premieutdelingene var unnagjort på Medal Plaza i dag, ble det gjort klar for den helt spesielle markeringen:

Det norske mixed double-laget i curling, som tapte bronsefinalen mot russiske Aleksandr Krusjelnitskij og kona Anastasija Bryzgalova, skulle få sine bronsemedaljer etter Krusjelnitskij avla en dopingprøve positiv på det forbudte stoffet meldonium.

Det russiske paret er diskvalifisert og dermed ble det norske paret kalt tilbake til Sør-Korea av IOC for å få sine medaljer.

- Det var fint å få medalje. Vi skulle gjerne vunnet den siste kampen og fått den etter det, men når det først ble som det ble, så var det fint å få reise tilbake igjen og få medaljen nå, og ikke om lenge, sier Magnus Nedregotten til Dagbladet.

- Et helt eget øyeblikk

Gullvinnerne fra Canada og sølvvinnerne fra Sveits fikk sine medaljer for ti dager siden, så det norske paret sto helt alene på den store scenen på Medal Plaza i Pyeongchang.

HELT ALENE: Her var verken gull- eller sølvvinnerne. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten fikk et eget helt spesielt øyeblikk da de mottok sine bronsemedaljer i mixed double curling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
HELT ALENE: Her var verken gull- eller sølvvinnerne. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten fikk et eget helt spesielt øyeblikk da de mottok sine bronsemedaljer i mixed double curling i dag. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Vi fikk et helt eget øyeblikk, så det var spesielt. Det var bra liv og mange norske flagg, sier Kristin.

- Dere føler at bronsemedaljen er fortjent, selv om dere «tapte» bronsefinalen?

- Vi føler fortsatt at det var en prestasjon som holdt til fjerdeplass, men resultatet ble en bronse, sier Magnus.

Kristin supplerer:

- Vi har trent hardt og jobbet for dette, så det er fint å få en belønning for alle timene vi har lagt ned.

Rask opprydning

For IOC var det prestisjetungt å rette opp i situasjonen så raskt som mulig. Spesielt ettersom det dreide seg om en utøver fra en nasjon som er utestengt fra OL, men hvor inviterte utøvere har fått lov til å delta under det olympiske flagget.

Dessuten: Det er nok utøvere som har fått OL-medaljer tilsendt i posten, og felles for dem alle er det at det aldri kan veie opp for å bli snytt for en medaljeseremoni – og den unike opplevelsen det tross alt er.

Kjæresteparet satte derfor stor pris på at IOC kjøpte nye flybilletter - på businessklasse sådan - til dem, selv om det er langt å reise for å hente en medalje.

OL-MODUS: Det norske paret hadde bare vært hjemme i Norge noen dager, og var fortsatt i OL-modus da de ble flydd tilbake til Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
OL-MODUS: Det norske paret hadde bare vært hjemme i Norge noen dager, og var fortsatt i OL-modus da de ble flydd tilbake til Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- IOC-president Thomas Bach fortalte oss at det er første gang det har skjedd. Og det var enkelt å si ja til det. Man sier ikke nei til å få komme hit og få en medalje, sier Kristin Moen Skaslien.

- Vi var ikke helt ferdig med OL-opplevelsen, og dermed ble det spesielt. Å dele pallen med Kristin er noe jeg har drømt om, og den opplevelsen fikk vi, sier Magnus Nedregrotten til Dagbladet.

- Det hadde ikke betydd like mye å få medaljen med en hentelapp på posten?

- Nei. Men jeg hadde hentet den, da, sier Magnus og gliser.

Var tilbake på jobb

Kristin var på jobb mandag, tirsdag og onsdag denne uka.

- Jeg var nesten begynt å komme inn i rutinene igjen, så fikk jeg plutselig nye flybilletter til Sør-Korea. Da sendte jeg sms til sjefen og sa at jeg kommer tilbake på tirsdag, sier Kristin.

- Dere kom inn i OL-modus igjen?

- Ja, vi gjorde det. Det var gøy å se alle sammen igjen og prate om alt og ingenting.

Videre satsing har de ferske bronsevinnerne derimot ikke tatt stilling til ennå.

- Vi har hatt en kjempeopplevelse her. Nå får vi dra hjem og summe oss litt, så får vi evaluere. Hvordan framtida blir er vi ikke helt sikre på enda.

For Russland – som altså er utestengt fra OL, men får lov til å delta på nåde med utvalgte utøvere – har også disse lekene utviklet i pinlig retning:

Etter at curlingspilleren Aleksandr Krusjelnitskij ble tatt, så har også den kvinnelige bobkjøreren Nadezha Sergejeva avlagt en positiv test.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!