«Fikk» den gule trøya av lagkamerat

- Det kan endre hans karriere å kjøre i den.

AVTALT SPILL: Daryl Impey og lagkamerat Simon Gerrans avtalte at førstnevnte skulle overta den gule trøya. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB Scanpix
AVTALT SPILL: Daryl Impey og lagkamerat Simon Gerrans avtalte at førstnevnte skulle overta den gule trøya. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Daryl Impey blir den første afrikanske rytter som bærer den gule sammenlagt-trøya i rittet etter at han overtok den i dag. Nå viser det seg at han «fikk» trøya av sin lagkamerat Simon Gerrans, som hadde den under dagens etappe.

Det avslørte den danske pressesjefen på Orica Greenedge-laget, Brian Nygaard, og Daryl Impey selv.

- Alt gikk etter planen, sa Nygaard etter etappen til danske Ekstra Bladet.

- Daryl sa i går at han gjerne ville ha trøya, og Simon sa: «Det er ikke så nøye for meg om jeg får én ekstra dag i trøya, men for Darryl kan det endre hans karriere å kjøre i den». Nå kunne vi skifte trøye innenfor samme lag. Det er kjempestort, sier Nygaard.

- Stort Hovedpersonen selv takket sin lagkamerat for gesten.

- Simon og jeg er gode venner. Vi har arbeidet hardt sammen i de siste årene. Så når han gir trøya til meg er det stort. Det takker jeg ham for. Det hadde han ikke trengt å gjøre, sa Impey etter etappen.

Orica Greenedge-laget har nok ikke stor tro på at verken Gerrans eller Impey vil ha trøya når rytterne nå skal kjøre inn i Pyreneene i helga.

Impey kom i mål noen plasseringer foran Gerrans, og fikk dermed overta trøya. Edvald Boasson Hagen er nummer to i sammendraget med tre sekunder opp til lederen.