Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kvartfinalen i ligacupen

Fikk den perfekte gave

Torsdag har Ole Gunnar Solskjær vært Manchester United-manager i ett år. Ettårsdagen ble feiret med 3-0 over Colchester i ligacupen. Kampen var en klar beskjed om at Solskjær vil ha en tittel denne sesongen.

GOD KVELD PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vant komfortabelt mot Colchester United. Foto: NTB scanpix
GOD KVELD PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United vant komfortabelt mot Colchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Colchester 3-0

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United hadde en tilsynelatende enkel kveld foran seg på Old Trafford. Motstander Colchester United spiller i League Two, det fjerde øverste nivået. Men på sensasjonelt vis hadde laget kriget seg til kvartfinalen i ligacupen.

Ole Gunnar Solskjær stilte med et overraskende sterkt lag fra start. Planen var åpenbart å sikre seg en komfortabel ledelse til pause, for så å kaste innpå enda flere unggutter. Men etter 45 minutter sto det 0-0.

Så - i andre omgang - skjedde ting raskt. Etter seks minutter sendte Marcus Rashford hjemmelaget i ledelsen. 1-0 kom etter utspill fra keeper Sergio Romero, en nydelig pasning fra utskjelte Nemanja Matic - og en Rashford som forserte langs 16-meterstreken og banket ballen i mål.

RØD JUBEL: Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen rett etter pause. Foto: NTB scanpix
RØD JUBEL: Marcus Rashford sendte Manchester United i ledelsen rett etter pause. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fem minutter seinere gikk hjemmelaget opp i 2-0. Scoringen ble registrert som selvmål på Ryan Jackson. Og etter drøye timen ble kvartfinalen definitivt avgjort, da Anthony Martial ga 3-0.

Første kamp i semifinalene spilles 7. og 8. januar. Returoppgjøret spilles 28. og 29. januar. Etter trekningen ble det klart at United møter Manchester City. Den andre oppgjøret går mellom Leicester og Aston Villa.

Om trekningen sier Solskjær:

- Det blir fantastiske dager i Manchester. Vi respekterer dem (City) virkelig. Etter min mening er de det beste laget i England. Men vi har vist at vi kan skape problemer for dem.

I kampprogrammet understreket manageren viktigheten av å ta seg videre i ligacupen. Ja, på papiret er det den minst interessante turneringen. Men en tittel er en tittel. Og sånt gir selvtillit.

- Jeg husker hvor viktig det var å vinne ligacupen i 2006. Unge gutter som Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo fikk den første smaken av et trofé, skrev Solskjær i programmet.

- Det gjorde dem vant til å vinne. Og det laget de var en del av, gjorde det ganske bra etter det.

Kampbildet i første omgang var som antatt på forhånd. Colchester la seg bakpå, mens United trillet ball. Problemet var bare at det ikke gikk fort nok. Og det er dette som har vært lagets problem denne sesongen: Å låse opp lag som plasserer ti mann bak ballen.

Farligst for United i første omgang var Marcus Rashford. 22-åringen viser en meget interessant skuddfot. Og det er ikke uten grunn Solskjær sammenlikner ham med Cristiano Ronaldo. Men verken han eller Anthony Martial klarte å overliste Colchester-keeper Dean Gerken de første 45 minuttene.

0-0 gjorde at Solskjær valgte å beholde samme mannskap i starten av andre omgang. Og da opererte laget med en helt annen klinisk perfeksjon.

Colchester fikk en brukbar kontring seks minutter ut i omgangen. Ballen endte hos United-keeper Sergio Romero, som satte raskt i gang. Nemanja Matic, som mange spår bort fra Old Trafford, sendte av gårde en lang ball i bakrommet. Den plukket Rashford opp. Deretter herjet han med Colchester-forsvaret og banket inn 1-0.

Fem minutter seinere slo Mason Greenwood ballen hardt foran mål. Den gikk via Colchesters Ryan Jackson og i nettmaskene.

Rashford var målgivende da Anthony Martial sendte United opp i 3-0 etter 61 minutter. Da var kampen avgjort.

DAGBLADET PÅ HISTORISK GRUNN: The Cliff er navnet på Uniteds gamle treningsbane. Det var der Ole Gunnar Solskjærs United-eventyr startet. Video: Kristoffer Løkås. reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Rett etterpå kom også byttene. Rashford ble erstattet av Jesse Lingard. Brandon Williams kom inn for Luke Shaw. Og James Garner kom inn for Axel Tuanzebe.

Den siste halvtimen kunne United cruise inn til seier, uten å anstrenge seg for mye.

Rashford var banens beste spiller. Han står nå med 14 scoringer denne sesongen:

- Det kommer mer. Jeg er virkelig fornøyd med ham i dag, sier Solskjær.

- Han beholdt kroppsspråket hele tida. Han løp, han hadde bevegelser, han hadde sjanser. Måten han oppførte seg på gjorde ham til en leder. Scoringen var flott og han satte opp Martial. Jeg er veldig fornøyd med Marcus, framholder manageren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media