Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Victor Lindelöf:

Fikk den svenske «Guldbollen»

Manchester United-profilen Victor Lindelöf ble for andre år på rad kåret til årets spiller i svensk fotball under fotballgallaen i Stockholm mandag.

VANT: Victor Lindelöf ble kåret til årets beste svenske fotballspiller. Foto: NTB Scanpix
VANT: Victor Lindelöf ble kåret til årets beste svenske fotballspiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lindelöf forbereder seg til viktige EM-kvalifiseringskamper med landslaget og var ikke til stede i Stockholm. I stedet takket han for prisen på link fra det svenske lagets base på Kypros.

- Dette betyr veldig mye for meg. Jeg er takknemlig over å kunne stå her og ta imot prisen, sa han.

Lindelöf har etablert seg i Premier League og spiller regelmessig for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-mannskap. Tidligere i høst signerte han en ny og lukrativ kontrakt som strekker seg fram til 2024.

I den anledningen var Solskjær klar på hva den svenske forsvarsspilleren har utviklet seg til å bli.

- Victor har etablert seg her og blitt en viktig del av laget vårt. Han utstråler ro på banen, og jeg kan se at han er fast bestemt på å hjelpe denne klubben til å bli fremgangsrik, sa United-sjefen.

Seger best på kvinnesiden

Nå kan Lindelöf supplere merittlisten med sin andre strake «Guldboll».

På kvinnesiden deles «Diamantbollen» ut til årets spiller. Den gikk mandag til veteranen Caroline Seger. 34-åringen er lagvenninne med Ada Hegerberg i Lyon og har hatt stor suksess i den franske storklubben i en årrekke.

I sommer bidro i tillegg Seger sterkt til at Sverige tok bronsemedaljen under VM-sluttspillet i Frankrike.

Pris til Zlatan

Seger ble også kåret til årets spiller i 2009. Mandag mottok hun prisen på ny, ti år etter. I takketalen var 34-åringen klar på at mye har skjedd siden hun fikk prisen for første gang.

- Det kanskje aller fineste er at vi har blitt idealer og forbilder for en helt ny generasjon av jenter og gutter, sa midtbaneveteranen.

Seger reiste for øvrig hjem fra fotballgallaen i Stockholm med ytterligere en pris. Hun ble også kåret til årets midtbanespiller på kvinnesiden.

Pris ble det også til blant andre Zlatan Ibrahimovic. Han ble årets angrepsspiller, en pris han har fått flere ganger tidligere. MLS-proffen fikk også "Guldbollen" ti år på rad i perioden 2007 til 2016.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media