Fikk dødsbudskap - spilte likevel

Reading-spiss mistet fire i familien.

(Dagbladet.no): Før Readings uhyre viktige bortekamp mot Wigan i går ettermiddag fikk Kevin Doyle beskjed om at kusina Lorraine Flood, hennes ektemann Diarmud og parets to barn Mark (6) og Julie (5) var funnet døde i hus som var satt i flammer.

Daily Mail bruker betegnelsen «familietragedie», og det var manager Steve Coppell som fikk oppgaven med å overbringe dødsbudskapet til Doyle.

Spissen fikk naturligvis velge selv om han ville dra til familien eller spille kampen - og Doyle valgte det siste.

- Han følte at han ville spille. Nå kan han sørge sammen med resten av familien. Etter at jeg fortalte ham nyheten, ba jeg ham om å snakke med sine nærmeste. Vi trodde at noe ville komme ut før kampen, selv om familien hans ikke hadde ringt ham fordi de ønsket å vente til etterpå, sier Coppell ifølge Daily Mail.

Doyle ble værende på banen i 69 minutter, da han ble erstattet av Glen Little.

Reading tok et verdifullt bortepoeng som plasserer dem ett poeng over streken. Men det var neppe nedrykkskampen som opptok tankene til Doyle etter kampen.

- Å spille kampen kan ha hjulpet ham å tenke på noe annet enn tragedien. Men det var han som bestemte seg for å spille etter å ha snakket med familien, sier Coppell.

Fikk dødsbudskap - spilte likevel
SPILTE I 69 MINUTTER: Kevin Doyle (til venstre) fikk nyheten om at fire familiemedlemmer var døde like før kampen mot Wigan i går. Reading-spissen ble på banen i 69 minutter. Her i en tidligere kamp mot Blackburn. Foto: AP
SPILTE I 69 MINUTTER: Kevin Doyle (til venstre) fikk nyheten om at fire familiemedlemmer var døde like før kampen mot Wigan i går. Reading-spissen ble på banen i 69 minutter. Her i en tidligere kamp mot Blackburn. Foto: AP Vis mer