Fikk dødsbudskap: Herjet

Tirsdag døde en høyt aktet kvinne i Arsenal-familien. Med sørgebind på armen ordnet Martin Ødegaard og co. glede i klubben igjen onsdag. Lens ble knust 6-0. Og Arsenal skrev historie.

SCORET: Martin Ødegaard. Foto: NTB
SCORET: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Lens 6-0 (5-0)

LONDON (Dagbladet): Ødegaard scoret selv 5-0-målet rett før pause. I et lite øyeblikk etterpå så han opp mot himmelen.

Med seieren sikret Arsenal både gruppeseier og avansement til åttedelsfinalen i Champions League. Det skjer etter et kontrastfylt døgn.

For Martin Ødegaard: Kontrastfylte uker.

5-0: Martin Ødegaard fyrer av volleyskuddet som går inn. Foto: NTB
5-0: Martin Ødegaard fyrer av volleyskuddet som går inn. Foto: NTB Vis mer

Sørgebindet først: Tirsdag døde kona til tidligere Arsenal-keeper Bob Wilson (82). Megs Wilson ble 81 år. Sammen drev ekteparet veldedighet med fokus på unge voksne med alvorlige sykdommer.

Arbeidet ble styrt gjennom Willow Foundation. Og ideen kom etter at datteren Anna døde av kreft, 31 år gammel i 1998. De store hjertene til Bob og Megs Wilson var høyt skattet av Arsenal-familien.

Derfor spilte Martin Ødegaard og co. med sørgebind onsdag kveld.

Og en bedre måte å hedre avdøde Megs Wilsom på kunne familien neppe ha fått. Arsenal kjørte over Lens fullstendig. Første omgang så rett og slett ikke ut for franskmennene, som ligger på sjetteplass i Ligue 1.

Fem forskjellige spillere scoret før pause: Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Martin Ødegaard. Det er første gang i Champions League-historien at en første omgang har fem forskjellige målscorere.

Det har heller aldri skjedd at et engelsk lag har ledet med fem mål eller mer til pause.

Jorginho gjorde ydmykelsen total med 6-0 på straffespark fire minutter før slutt.

FEIRER: Martin Ødegaard jubler foran et fullsatt Emirates Stadium. Foto: NTB
FEIRER: Martin Ødegaard jubler foran et fullsatt Emirates Stadium. Foto: NTB Vis mer

Lens kunne minne om et norsk lag som hadde dratt til London og skjemt seg ut. Frustrasjonen hos den tilreisende fansen sto tydelig å lese i ansiktene.

Med scoringen - og prestasjonen - virker det som om Ødegaard er tilbake for fullt etter skadeperioden. Han skrev selv i kampprogrammet:

- For å være helt ærlig: De siste ukene har vært tøffe for meg.

Hofteproblemene og hjernerystelsen var kjent fra før. Men i kampprogrammet avslørte nordmannen også en ukjent sykdom på toppen av dette.

5-0-scoringen var fra øverste hylle. Han dunket inn en lekker volleyscoring.

Fullt så ille ble det ikke for Lens i andre omgang. Trener Franck Haise så forferdet ut til pause, og holdt garantert en tordentale. Men likevel slapp de inn et mål på straffe og reiser hjem til Frankrike med 0-6.

Åttedelsfinalene i Champions League spilles i slutten av februar. Lørdag venter Wolverhampton hjemme for Ødegaard og co.