Kobe Bryant og Vanessa Bryant:

Fikk dødsbudskapet på nett

Vanessa Bryant trodde familien hadde overlevd helikopterulykken, helt til hun fikk opp varsler fra sosiale medier.

HAR SAKSØKT: Kobe Bryant sammen med kona Vanessa Bryant som har saksøkt Los Angeles County Sheriff's Department etter ulykken. Foto: Jean-baptiste Lacroix / AFP
HAR SAKSØKT: Kobe Bryant sammen med kona Vanessa Bryant som har saksøkt Los Angeles County Sheriff's Department etter ulykken. Foto: Jean-baptiste Lacroix / AFP Vis mer
Publisert

26. januar 2020 omkom basketballstjernen Kobe Bryant sammen med sin 13 år gamle datter i en helikopterulykke. Sju andre omkom i samme ulykke.

I helga kom det fram at Bryants kone, Vanessa Bryant, fikk vite om ektemannens død gjennom sosiale medier. Det skriver BBC. Dette kom fram under et avhør hvor Bryant ble spurt om når hun først fikk vite om ulykken.

Bryant forklarte at hun fikk vite at ektemannen og datteren hadde vært i en helikopterulykke, men at fem personer hadde overlevd. Da hadde hun tenkt at det var stor sannsynlighet for at de var blant de som hadde overlevd.

Som kjent skulle dette ikke være tilfellet, og Bryant fikk vite om dødsfallet uten forvarsel.

- Jeg holdt telefonen min i hånda fordi jeg selvfølgelig prøvde å få tak i mannen min. Da begynte det å tikke inn flere varsler på telefonen min hvor det sto «RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe», sa Bryant ifølge en utskrift av avhøret.

Hun fortalte videre at livet hennes aldri ville bli det samme uten ektemannen og datteren.

HELIKOPTERULYKKE: Kobe Bryant og datteren, 13 år gamle Gianna, omkom i en helikopterulykke i januar 2020. Foto: Reuters
HELIKOPTERULYKKE: Kobe Bryant og datteren, 13 år gamle Gianna, omkom i en helikopterulykke i januar 2020. Foto: Reuters Vis mer

Politiet delte bilder

Noen måneder etter ulykken saksøkte Vanessa Bryant Los Angeles County Sheriff's Department (LASD). Årsaken var at noen politibetjenter skal ha delt bilder fra ulykkesstedet. Det var blant annet bilder av Bryant og datterens døde kropper.

Det var under disse avhørene at Bryant fortalte at hun hadde fått vite om dødsfallet på internett.

Bryant skal ha blitt forsikret av politimyndighetene at familiens privatliv ville bli beskyttet, og at ingen skulle ta bilder av ulykkesstedet. Men en av politibetjentene skal blant annet ha delt «grusomme bilder av døde barn, foreldre og trenere» til andre på en bar. Dette skal en bartender ha rapportert om.

- Ingen skal noen gang måtte holde ut med denne type smerte og redsel for familien sin. Det er ikke greit at disse bildene har blitt delt, sa Bryant om delingen av bildene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer