I RULLESTOL: Bildet ingen fra Uruguay liker å se like før VM. Spiss-stjernen Luis Suarez forlater sykehuset i rullestol etter en meniskoperasjon i går. Newcastle-spilleren Paul Dummett har mottatt dødstrusler på sms etter taklingen som trolig forårsaket skaden. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB Scanpix
I RULLESTOL: Bildet ingen fra Uruguay liker å se like før VM. Spiss-stjernen Luis Suarez forlater sykehuset i rullestol etter en meniskoperasjon i går. Newcastle-spilleren Paul Dummett har mottatt dødstrusler på sms etter taklingen som trolig forårsaket skaden. Foto: Andres Stapff / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Fikk dødstrusler på sms etter Suarez-skade

- Vi har noe til deg. Som en kule i hodet.

(Dagbladet): Luis Suarez ble operert for en meniskskade i går, og er i tidsnød med tanke på å rekke fotball-VM, som starter 12. juni.

Uruguay tapte bronse-finalen i forrige VM, og har en spennende tropp som kan nå langt også i Brasil i sommer.

Om Luis Suarez må kaste inn håndkleet etter kneoperasjonen i går, så vil nasjonens medaljesjanser derimot være betydelig svekket.

- Hei, Paul Dummett...
Nyheten om Suarez' kneoperasjon har derfor vakt oppstandelse i Uruguay.

Etter at Uruguays fotballforbund i går fortalte at superspissens kneskade oppsto under Liverpools siste seriekamp mot Newcastle, så tok det ikke lang tid før synderen, venstrebacken Paul Dummett mottok truende meldinger på sms.

Dummett fikk rødt kort for en takling på Luis Suarez tre minutter før full tid.

«Hei Paul Dummett. Jeg håper at du en dag kommer hit (til Uruguay) for å kose deg med venner. Vi har noe til deg. Som en kule i hodet».

En annen melding lød slik:

«Hei, Paul Dummett. Om Suarez ikke spiller mot England, så vil du aldri spille igjen.»

Kort trukket tilbake
Det engelske fotballforbundet har for øvrig trukket tilbake det røde kortet som Dummett fikk av dommer Phil Dowd, etter at Newcastle klaget inn kortet.

Luis Suarez har ikke helt gitt opp håpet om å få delta i VM-sluttspillet etter inngrepet i kneet i går, men det er også mulig at han må stå over hele mesterskapet.

- Ikke meningen
- Det var ikke meningen å skade han. Jeg sparket han og ballen med venstrefoten og han falt. Jeg håper han kan spille i VM, for han er en av verdens beste spillere. Men jeg har selv skadet menisken og var borte i tre måneder, så det kommer an på omfanget av skaden om han blir frisk i tide, sier Paul Dummett.

Newcastle-spilleren kan selv ikle seg landslagsdrakt om kort tid. 

Dummett er kalt inn i Wales-landslagssjef Chris Coleman i troppen som skal møte Louis van Gaals Nederland i en treningskamp i Amsterdam 4. juni.

TØFF TAKLING: Her har Paul Dummett akkurat taklet Liverpool's Luis Suarez på en måte som førte til rødt kort. Samtidig pådro Suarez seg en kneskade. Foto: Clint Hughes / AP / NTB Scanpix
TØFF TAKLING: Her har Paul Dummett akkurat taklet Liverpool's Luis Suarez på en måte som førte til rødt kort. Samtidig pådro Suarez seg en kneskade. Foto: Clint Hughes / AP / NTB Scanpix Vis mer