Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fikk dødstrusler

NFL-profil Drew Brees og kona Brittany fikk hard medfart etter en kommentar om kneling i NFL.

HAR FÅTT GJENNOMGÅ: Brittany og Drew Brees. Foto: NTB Scanpix
HAR FÅTT GJENNOMGÅ: Brittany og Drew Brees. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NFL-stjerna Drew Brees skapte store diskusjoner i USA i forrige uke. 41-åringen forklarte at han håpet NFL-spillere stoppet å knele under nasjonalsangen.

Brees mente at knelingen, som Colin Kaepernick startet som et uttrykk for protest mot rasistisk politivold, viste «manglende respekt for flagget og landet».

KNELET: Colin Kaepernick sammen med den tidligere lagkameraten i San Francisco 49ers, Eric Reid. Foto: NTB Scanpix
KNELET: Colin Kaepernick sammen med den tidligere lagkameraten i San Francisco 49ers, Eric Reid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trump-bråk

New Orleans Saints-spillerens kommentar skapte heftige diskusjoner. Han ble både slaktet og hyllet, og debatten økte i omfang da Brees plutselig bestemte seg for å snu 180 grader. Da kastet blant annet USAs president Donald Trump seg inn i debatten. Presidenten likte dårlig at NFL-spilleren snudde i saken.

Brees derimot trakk all kritikk, gikk til angrep på Trump og kalte egen kommentar for skivebom:

- Jeg vil be mine venner, lagkamerater, byen New Orleans, det svarte fellesskapet og alle andre jeg såret med mine uttalelser om unnskyldning. Mitt hjerte brister ved tanken på smerten jeg påførte dere, skrev han, gjengitt hos blant annet Aftonbladet.

LUKSUS: Nylig gikk årets NFL-draft av stabelen, men det var hovedtreneren til Arizona Cardinals, Kliff Kingsbury, som stakk av med oppmerksomheten. Video: Rødt Kort / NFL. Vis mer

Dødstrusler

I dag har også Brees kone omtalt saken. I en post på Instagram, med bilde av flere Martin Luther King jr-sitater, forteller hun at paret har hatt tøffe dager etter meldingen:

- Jeg skriver dette med tårer i øynene. Jeg har lest sitatene 1000 ganger, og jeg håper at dere hører vårt hjertesukk. Først de siste dagene, etter at vi har opplevd dødstrusler og hat, har jeg innsett at sitatene snakker rett til oss, skriver hun.

Brees forteller også at hun nå har innsett hvor lett det er å ignorere rasismen andre opplever når de selv lever et så privilegert liv.

- Vi har aldri aktivt lett etter urettferdigheten. Vi har bare feid det under teppet og sagt at vi ikke forstår problemene. Jeg forstår ikke hva du egentlig kjemper for, og jeg har ikke vært interessert i å lytte fordi jeg har vært forutinntatt.

Hun fortsetter:

- Og det er hele problemet. Vi har ikke lyttet. Vi kommer til å skjerpe oss, og vi skal slåss for dere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!