Fikk dommerskryt for målet som aldri ble godkjent

Men Gamsten gremmes over pasningen Drillo hater.

LETTET GAMST: Det var en svært lettet og glad Morten Gamst Pedersen Dagbladet møtte etter kampen mot Island fredag kveld. Blackburn-proffen har spilt langt bedre landskamper, men fikk for en gangs skyld oppleve tre poeng i åpningskampen av en kvalik. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
LETTET GAMST: Det var en svært lettet og glad Morten Gamst Pedersen Dagbladet møtte etter kampen mot Island fredag kveld. Blackburn-proffen har spilt langt bedre landskamper, men fikk for en gangs skyld oppleve tre poeng i åpningskampen av en kvalik. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

|||Island - Norge 1-2

REYKJAVIK (Dagbladet): Det er særlig to situasjoner før pause Morten Gamst Pedersen huskes for etter Island-kampen:

Den første kom etter 28 minutter.

Dypt nede på egen halvdel, helt upresset, slo Gamst en tversoverpasning inn i 16-meteren. Plutselig hadde Veigar Pall Gunnarsson ballen i beina og bare Brede Hangeland mellom seg og målet.

Islendingen fikk vår landslagskaptein i ubalanse, men Hangeland greide likevel å blokkere skuddet med nød og neppe.

- Noe man ikke skal gjøre
Gamsten løftet en unnskyldende arm i været - og visste utmerket godt at han nettopp hadde gjort noe Egil «Drillo» Olsen hater mer enn noen andre.

- Ja, satan. Det var den gode, gamle Stensaas-pasningen der, sier Gamst til Dagbladet og kan tillate seg en liten latter.

- Det var dårlig av meg, jeg ser bare Christian (Grindheim) i øyekroken. Det er noe man ikke skal gjøre, man skal ikke slå blindt der. Jeg burde sett meg over skuldra, vendt opp og klarert. Jeg er jo aleine.

- Det var nesten så du ventet på innbytterskiltet?

- Det var mye rart i 1. omgang, jeg var en av dem som ikke var på nett. Det var en dårlig 1. omgang, men vi brukte pausen godt og kom høyere på banen i 2. omgang. Det er godt å vinne på en dårlig dag, og få dette ut av verden. Alle forventet at vi skulle vinne, sier Gamst.

Drillo gjorde grimaser da han ble minnet om pasningen på pressekonferansen.

- Det var én av de mange tingene jeg ikke skjønte noe av i 1. omgang, sier han til Dagbladet.

Veigar Pall Gunnarsson ble forbauset da han ble servert gratismuligheten ut av ingenting.

- Jeg kom én mot én med Brede. Jeg klarte å finte ham bort, men så sklei jeg. Jeg mener det reddet Brede i den situasjonen. Sånn er det når man ikke er vant med skruknotter fra Telenor Arena, sier Stabæk-spissen til Dagbladet.

- Keeper sa han var sjanseløs
Den andre situasjonen Gamst huskes for kom noen minutter seinere. En norsk spiller ble taklet på midten, ballen rullet til Gamst som banket den over en keeper på halvdistanse fra 45-50 meter og i mål.

Men dommeren blåste frispark til Norge og ga gult kort til Aron Gunnarsson - mens Gamsten slo oppgitt ut med armene.

- Det var jo mål. Keeperen sa at han ikke hadde en sjanse. Det hadde vært kjekt å få den, jeg får håpe jeg kan gjøre det i en annen kamp. Det var en takling på midtbanen, jeg ser at keeperen står langt ute og smekker til. Linjemannen kom bort til meg etterpå og sa «nice goal». Det hjelper jo litt, smiler Gamst.

Han var involvert i 2-1-målet til Norge, det var han som slo pasningen før Moa fikset resten på mesterlig vis.

- Grindheim slår meg i mellomrommet. Jeg ville egentlig slå pasningen mer til sida så han slapp å ta kontakt med forsvarsspilleren, men han vender bare rundt perfekt og setter den. Det er deilig at Moa tar fram sånne ting når vi trenger det, sier Blackburn-proffen.

Han var synlig lettet og glad over de tre poengene i intervjusonen, og sier det betyr mye med tre poeng i bagasjen før møtet med Portugal på Ullevaal tirsdag.

- Selvfølgelig. Nå kan vi slippe ned skuldrene litt, vi viser styrke ved å komme tilbake. Det er ikke hverdagskost å åpne kvaliken med seier, særlig på en dag hvor vi ikke spiller særlig bra, sier Gamst.

DET GIKK BRA TIL SLUTT: Her jubler Drillo like etter at dommeren har blåst av kampen. Men landslagssjefen rev seg i håret flere ganger i 1. omgang - ikke minst da Gamst serverte islendingene en kjempesjanse. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
DET GIKK BRA TIL SLUTT: Her jubler Drillo like etter at dommeren har blåst av kampen. Men landslagssjefen rev seg i håret flere ganger i 1. omgang - ikke minst da Gamst serverte islendingene en kjempesjanse. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer