<strong>STORSPILTE:</strong> Jonathan Lindseth (til høyre) kronet en god debut med scoring, men fikk måtte se to poeng gå tapt da Magnus Wolff Eikrem headet inn 1-1 i sluttminuttene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORSPILTE: Jonathan Lindseth (til høyre) kronet en god debut med scoring, men fikk måtte se to poeng gå tapt da Magnus Wolff Eikrem headet inn 1-1 i sluttminuttene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg 08 spilte 1-1 mot Molde

Fikk drømmedebuten spolert: - Sitter bare igjen med bitterhet

Jonathan Lindseth (23) storspilte i Sarpsborg-debuten, men var en skuffet mann etter to tapte poeng mot Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Sarpsborg 08 - Molde 1-1 (0-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Jonathan Lindseth har blitt løftet fram som en mulig komet i Eliteserien i år, og 23-åringen kunne fått en drømmedebut mot Molde da han sendte Sarpsborg 08 opp i føringen tjue minutter før slutt.

Magnus Wolff Eikrem utliknet derimot i siste ordinære spilleminutt. Moldenseren stusset inn 1-1 etter et frispark som aldri skulle blitt dømt.

- Jeg sitter bare igjen med bitterhet. I løpet av kvelden kommer man nok til å tenke litt mer på det og bli litt mer fornøyd, sier Lindseth til Dagbladet.

- Vi gjør en veldig god prestasjon og spiller bra, men akkurat nå overskygges det av at vi slipper inn på slutten, legger 23-åringen til.

Forbannet Sarpsborg-kaptein

Molde utliknet mot spillets gang da Wolff Eikrem stusset inn 1-1 etter en presis dødball fra Eirik Ulland Andersen fra høyrekanten.

I forkant hadde Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen fått et innlegg i bakhodet, men dommerteamet dømte frispark da den ene assistentdommeren trodde den traff hånda til Sarpsborg-backen.

- Han treffer hodet mitt. Det er surt å avgi tre poeng da vi har ganske god kontroll på Molde her hjemme. Jævlig surt, sier Thomassen til Dagbladet.

Sarpsborg-kapteinen var fly forbanna på dommerteamet da det ble dømt frispark, og ble naturligvis desto mer oppgitt da frisparket resulterte i en sein Molde-scoring og to tapte poeng.

Etter kampen samlet flere Sarpsborg-spillere seg rundt dommerne for å gi klar beskjed. I intervju etter matchen, hadde Thomassen roet seg.

- Dommeren står fem meter unna. Vi skal være forsiktige med hva vi sier om dommerne, det er stort sett gode dommere i Norge, men nå får vi dessverre marginene mot oss. Sånne ting kan være forskjellen på å være med der oppe eller der nede, sier kapteinen.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>FORBANNET:</strong> Joachim Thomassen fikk frispark dømt mot seg da ballen traff bakhodet hans. Dødballen ledet til 1-1 i det 90. minutt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORBANNET: Joachim Thomassen fikk frispark dømt mot seg da ballen traff bakhodet hans. Dødballen ledet til 1-1 i det 90. minutt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Bare å beklage

Hoveddommer Tore Pedersen forklarte situasjonen overfor pressen etter kampen.

- Vi har en arbeidsfordeling. Assistentdommeren min tar fullt og helt ansvar for innleggssituasjonen, så har jeg ansvar for det som skjer i feltet. Jeg får klar beskjed fra han om at det er hands. Derfor blåser jeg frispark, sier Pedersen, og legger til:

- Vi har bare sett en reprise fra en dårlig vinkel, det er vanskelig å konkludere, men det kan virke som at ballen treffer hodet, uten at jeg kan være helt sikker på det. Hvis han har sett feil, er det bare å beklage.

Reprisene av hendelsen viser at ballen aldri er i nærheten av hånda til Thomassen, og at det aldri skulle blitt blåst frispark.

- Det er trist for dommerens del. Jeg kan akseptere at dommerne ikke får med seg ting, men at man dømmer på ting som ikke har skjedd, det synes jeg er trist. Det er ikke bra, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke til Dagbladet.

Sarpsborg-skryt

Moldes målscorer, Magnus Wolff Eikrem, omtalte resultatet som et «ran», og passet på å skryte av motstanderen.

- Vi må gi Sarpsborg kred i dag også. De var fantastisk gode, pressa oss bakpå og fikk oss til å slå mye langt. Uansett var det et utrolig viktig poeng, sier Eikrem.

Dagbladet, VG og Aftenposten enes i årets tabelltips om at Molde kommer til å vippe Rosenborg av Eliteserie-tronen, men romsdalingene imponerte ikke veldig i årets første seriekamp.

- I første omgang rundspiller vi Molde. Vi skaper masse sjanser. Hvis de er tippa på toppen, så skal du ikke være fremmed for at vi kan gå den veien også, men da krever det mange gode prestasjoner og marginer. Det var det ikke i dag - med ett poeng - men da tar vi tre borte, smiler Lindseth selvsikkert.

- Vi gjør en knallgod kamp, så det er synd at vi ikke sitter igjen med tre poeng. Molde kommer, de må bare smøre maskineriet litt. Vi skal bare fortsette i samme gate, så får vi se hvor vi ender opp til slutt, men vi viser at vi kan hamle opp med de beste i dag, sier Thomassen.

Bakke lanserer Molde, Rosenborg og Brann som gullfavoritter, men tror også flere kan melde seg på i kampen.

- Det blir tett som hagl. Jeg tror det kommer til å bli en utrolig artig sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer