Fikk drømmemulighet. Så gikk alt galt

Casper Ruud misbrukte én settball, og etter det fikk han det tøft mot Albert Ramos-Viñolas.

SPILTE SEMIFINALE: Casper Ruud. Foto: NTB Scanpix
SPILTE SEMIFINALE: Casper Ruud. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Casper Ruud - Albert Ramos-Viñolas 5-7 4-6

Casper Ruud (20) spilte glitrende tennis og slo sterke Pablo Cuevas i kvartfinalen i ATP-turneringen i Kitzbühel torsdag.

I dag ventet spanske Albert Ramos-Viñolas. Han er nummer 69 på verdensrankingen, og har slått Ruud tre matcher på rad.

Grusom start

Det var tøffere forhold i Kitzbühel i dag. Regnværet lå i lufta, og gjorde grusbanen hardere. Det var ikke fordel Ruud, og nordmannen fikk en dårlig start på oppgjøret.

Allerede i det første gamet gjorde han tre upressede feil, og spanjolen breaket umiddelbart.

SUPERTALENT: Casper Ruud opplever sin beste sesong på tennisbanen. 20-åringen fra Snarøya nærmer seg verdenseliten i tennis, og tidligere denne uken stilte han opp på Heming og spilte mot barn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Men Ruud viste at han var iskald, og lot seg ikke affisere av de tidlige feilene. I stedet for slo han tilbake og vant fem av de neste seks gamene. Lenge så det ut som at han skulle ta det første settet.

Dessverre gikk det ikke den veien. Etter en misbrukt settball, litt klaging på mobilbruk fra tribunen og noen tøffe ballutvekslinger, hadde det gått fra 2-5 til 5-6, og i det siste gamet sikret spanjolen det første settet.

Ruud hadde det vondt da han tok en pause. Han slo knallhardt flere ganger mot bakken.

Ikke rart, situasjonen tatt i betraktning.

Utslått i semifinale

Det andre settet ble en jevn affære. På silingen 3-3 var Ramos nære en break, men Ruud holdt hodet kaldt og rettet inn settet.


Likevel så det ut som det var spanjolen som hadde et lite overtak. Han fikk bedre og bedre tak på Ruuds server, og i det niende gamet i det andre settet greide han å breake.

I det neste gamet avgjorde han kampen, og det ble dessverre ikke noen ny APT-finale for det norske håpet.

- Jeg har spilt veldig bra de siste tre ukene, så jeg er veldig glad. Vi spilte veldig bra, Casper startet veldig bra, og så spilte jeg fortreffelig etter hvert, uttalte den spanske vinneren i et intervju vist på VG + etter oppgjøret.