Fikk drømmerollen

Jan Gunnar Solli ville vise seg fram i Champions League. Derfor stilte han krav til Per Mathias Høgmo.

BISLETT (Dagbladet): Jan Gunnar Solli krevde at Høgmo ga ham sjansen som midtbanespiller, fordi han ikke ville skusle bort utstillingsvinduet Champions League som høyrekant eller back.

Solli spilte strålende sentralt sammen med Ørjan Berg i 4-2-3-1-formasjonen i 6- 0-seieren over Odd 25. september. Etter kampen sa Høgmo dette om Sollis framtid:

-  Jeg sa til Jan Gunnar før kampen i dag at jeg vil reindyrke ham på midtbanen og bygge framtida rundt ham. Overfor Dagbladet røper Solli nå at det var han sjøl som tok initiativ til en avklaring, da Rosenborg ble klare for Champions League.

-  Jeg lufta dette sjøl. Følte at jeg måtte bli vurdert som midtbanespiller. Jeg følte ikke det var rett å gå inn i et utstillingsvindu som Champions League i roller jeg føler meg utilpass i, sier han.

Vurderte å vente

Solli nølte lenge før han ba Høgmo om en samtale.

-  Jeg lurte på om jeg skulle vente til etter sesongen, men jeg angrer ikke i dag på at jeg gjorde det nå, sier han.

Solli har svart på tilliten med å spille godt i samme rolle både mot Lyon og mot Ham-Kam. Glemt er frustrerende kamper som høyrekant eller backfadesen mot Skottland.

 TRIVES PÅ MIDTEN:  Jan Gunnar Solli har fått tilbake plassen på midtbanen i Rosenborg, og håper på den samme plassen på landslaget. Her er RBK-spilleren i kamp mot Starts Marius Johnsen på Bislett. Foto: Arnt E. Folvik
TRIVES PÅ MIDTEN: Jan Gunnar Solli har fått tilbake plassen på midtbanen i Rosenborg, og håper på den samme plassen på landslaget. Her er RBK-spilleren i kamp mot Starts Marius Johnsen på Bislett. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Er man i flytsonen, så har man en god følelse. Det var ikke slik at dette var i ferd med å forsvinne, men nå har jeg fått et løft, sier han.

Solli har kontrakt med Rosenborg ut neste sesong. Verken han eller RBK har foreløpig tatt initiativ til forhandlinger om ny kontrakt.

Testet av Hareide

-  Jeg har det ikke akkurat travelt, sier Solli, som understreker at han ikke spiller Champions League for å vise seg fram med tanke på spill i utlandet.

Og da landslaget trente formasjon i går, spilte Solli sentralt sammen med Kristofer Hæstad - i 4-2-3-1-formasjon.