Tottenham slo Crystal Palace

Fikk drømmestart på ny stadion

Tottenham fikk en drømmestart i sin nye storstue da Crystal Palace ble slått 2-0.

SEIER: Tottenham- spillerne jubler for scoring på ny stadion. AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SEIER: Tottenham- spillerne jubler for scoring på ny stadion. AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Siden 15. mai 2017 har klubben vært hjemløse i påvente av den nye stadion, som egentlig skulle innvies i midten av september. Etter nærmere to sesonger i eksil på Wembley var det svært gledelig for Nord-London-laget å være tilbake i eget nabolag.

Gleden ble enda større da Son Heung-min sendte vertene i ledelsen ti minutter etter pause.

Christian Eriksen utnyttet Luka Milivojevics balltap og serverte sørkoreaneren, som dro seg innover og skjøt fra 16 meter. Milivojevic forsøkte å rette opp egen feil, men skuddet gikk istedenfor via Palace-kapteinens bein og i mål. Dermed får serberen trolig æren av å ha scoret det første seriemålet på den nye arenaen, men Roy Hodgsons mannskap skulle gjerne sett at det var i motsatt mål.

Eriksen doblet

Harry Kane fikk en stor sjanse til å doble ledelsen etter 66 minutter, men spissen curlet ballen akkurat over mål.

Istedenfor var det Eriksen som skulle noterte seg for nettkjenning. I sin 200. Premier League-kamp sendte dansken ballen i mål via Patrick van Aanholt fra kort hold. 27-åringen var på rett sted til rett tid da ballen endte på fem meter etter at Harry Kane ikke fikk avsluttet skikkelig.

Viktige poeng

Christian Benteke var nære med å legge en demper på festen fem minutter før slutt, men belgierens heading gikk like utenfor mål. Like etterpå vartet Hugo Lloris opp med en praktredning da Wilfried Zaha briljerte i Tottenhams boks.

På overtid hadde Lucas Moura en gedigen mulighet til å sikre 3-0, men Vicente Guaita vartet opp med en mesterlig redning. Dermed ble Eriksens scoring kampens siste.

Dermed sikret Tottenham en flott åpning av sitt nye stadion med å ta tre viktige poeng i kampen om kommende sesongs mesterligaplasser. Hvittrøyene ligger på 3.-plass ett poeng foran erkerival Arsenal, som har én kamp mindre spilt.