Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk du med deg gårsdagens historiske FA-cup-øyeblikk?

Ny regel innført i FA-cupen før denne sesongen. 

HISTIORISK BYTTE: Da Kelechi Iheanacho (t.h.) kom innpå mot Arsenal, var det et historisk øyeblikk. Her er han i duell med Rob Holding. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HISTIORISK BYTTE: Da Kelechi Iheanacho (t.h.) kom innpå mot Arsenal, var det et historisk øyeblikk. Her er han i duell med Rob Holding. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Det var et historisk øyeblikk som utspant seg da Arsenal og Manchester City møttes i semifinalen i FA-cupen i går.

Lagene var like langt i målprotokollen etter full tid (1-1), og kampen gikk derfor til ekstraomganger. Etter den første ekstraomgangen ble Raheem Sterling byttet ut til fordel for Kelechi Iheanacho - Citys fjerde bytte i kampen.

Normalt sett har engelske lag bare lov til å bytte tre spillere i løpet av en kamp, men før inneværende sesong ble det innført en ny regel. Lag som tar seg til kvartfinalen, semifinalen og finalen i FA-cupen, og må spille ekstraomganger, kan bruke et fjerde og siste bytte i ekstraomgangene.

City ble det første laget i England til å benytte seg av denne regelen, men ikke det første laget i Storbritannia. Skotske Ayr United benyttet seg av samme regel i den skotske cupen mot Queens's Park i januar.

Arsenal tok seg forøvrig videre til finalen etter at Alexis Sanchez avgjorde kampen i ekstraomgangene. På Wembley venter London-rival Chelsea etter 4-2-seieren over Tottenham.