- Fikk ei slegge i hue

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet.no): Frode Andresen (28) står med en skuffende 7., 8. og 14. plass i OL. Et stafettgull i kveld vil gjøre alt godt igjen.

- Selv om ikke resultatene har vært all verden, så har jeg faktisk levert tre av mine beste løp denne sesongen her i OL. Men de missene jeg har hatt har blitt veldig avgjørende, sier Frode Andresen til Dagbladet.no.

På den første skiskytterøvelsen, 20 km, hadde han seieren i lomma, helt til tre miss på siste skyting ødela alt.

Andresen er med på at den opplevelsen har satt preg på hans videre prestasjoner i OL.

- Jeg var halvveis til himmelen, men så fikk jeg ei slegge i hue. Det blir veldig kontrastfylt, og den følelsen har ikke vært lett å bli kvitt. Alt ville vært enklere om jeg hadde flytt på den medgangsbølgen den seieren ville gitt meg, sier Frode Andresen.

Han går han andreetappen i dagens stafett. Mannen med det utrolige potensialet blir likevel av mange regnet som det usikre kortet på det norske laget på grunn av sin ustabile prestasjoner på standplass.

Selv frykter ikke Hønefoss-mannen noen ny kollaps på standplass. Så langt i OL har Frode bommet på 10 av 50 skudd.

- Jeg har truffet med fire av fem skudd, og det er egentlig bra. Om jeg bruker to ekstraskudd på stafetten, så vil jeg ha gått en veldig bra etappe.

I manges øyne er Norge den store favoritten i stafetten. Men Frode Andresen er ikke helt enig i det.

- Hvis du analyserer de individuelle resultatene, så er Tyskland og Østerrike større favoritter enn oss. Men vi er gode nok til å ta gull, om alle fire har dagen.

PÅ LAG:</B> Verken Frode Andresen (2. etappe) eller Halvard Hanevold (1) blir slått av Ole Einar Bjørndalen (4) i kveld. Sammen med Egil Gjelland (3) går Norge for gull i stafetten.