- Fikk ekskrementer i posten

Liverpools El-Hadj Diouf er utsatt for en hatkampanje hjemme i Senegal.

For noen måneder siden var han en av Senegals største helter etter sin VM-innsats. Nå har stemningen snudd seg helt for Liverpool-spilleren.

Folk i Senegal mener Diouf har sviktet landet. Bakgrunnen er at den dribleglade angriperen ikke var på plass da Senegal spilte kvalifiseringskamp i helga.

Sjøl sier Diouf at han prioriterte å besøke sin syke stefar, men mange landsmenn mistenker Diouf får å gjennomføre en personlig boikott - fordi Bruno Metsu ikke fikk lov til å fortsette som landslagssjef.

Utrivelig post

Ifølge Daily Mail har dette sparket i gang en hatkampanje mot Diouf. Kilder i Afrika hevder overfor den engelske avisa at fotballstjernen har fått svært lite hyggelige brev hjem i postkassa - noen av dem med ekskrementer.

Landslagskollega Khalilou Fadiga har fyrt opp stemningen med å si at han er «veldig sinna» på Diouf.

Før helga så Diouf seg nødt til å innkalle til en pressekonferanse i hovedstaden Dakar. Her la han fram sin versjon og han avviset på det sterkeste at han svikter landet.

- Jeg er en senegaleser og vil dø som senegaleser, sa Diouf.

«Bråkmaker»

Dette er imidlertid ikke første gang Diouf havner i trøbbel. I løpet av sine år i Frankrike fikk han tilnavnet «bråkmaker». I 1999 kom han på kant med lagledelsen i Rennes. I vinter fikk han bot av Lens fordi han tok seg fri noen ekstra dager etter en landskamp mot Kamerun.

Utenfor banen har han vært i klammeri med det franske politiet etter en bilulykke.

- El-Hadj tar ikke alltid de rette valgene. Han må innse at man kan være både stjerne og profesjonell samtidig, har Lens-trener Joel Müller uttalt.

(Dagbladet.no)

FRA HELT TIL JUDAS:</B> El-Hadji Diouf var stor helt under fotball-VM, men er ikke like populær i Senegal nå om dagen. Foto: SCANPIX/REUTERS