Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fikk elleve kampers karantene

Knallhard straff for den belgiske beinbrekkeren.

(Dagbladet.no): Standard Liège-spiller Axel Witsel ble i dag utestengt fram til 23. november for den upresise taklingen som førte til et stygt beinbrudd for Anderlechts polske forsvarer Marcin Wasilewski.

Ifølge Reuters må 20-åringen stå over ti serierunder og en runde av den belgiske cupen.

Dersom Uefa skulle velge å utestenge ham fra europacupspill i samme periode, går han også glipp av de fire første gruppespillkampene til Standard.

De stygge bildene av skaden har ført til voldsomme reaksjoner mot en takling som ikke var pen - men heller ikke så grusom at den står i stil med reaksjonene.

Witsel har blant annet mottatt drapstrusler som politiet sier de tar alvorlig.

I dag møtte han opp hos det belgiske fotballforbundet sammen med klubbens direktør Pierre Francois for å gi sin versjon av saken og få den strenge straffe.

Witsel selv sa etter kampen at det var et uhell, og var raskt ute med å unnskylde seg overfor Wasilevski:

- Jeg ønsker å be Wasilewski om unnskyldning. Jeg ville oppsøke ham, men han var allerede borte da jeg kom til garderoben. Jeg er ingen ond person. Det var en ulykke, så får vi se hvilken straff jeg kan vente meg, sa 20-åringen.

Etter at han fikk se det i dag, gjentok han unnskyldningen, og bedyret igjen at han ikke var ute etter å skade motspilleren.

- Jeg akspeterer de mulige sanksjonene. Men alle som kjenner meg vet at jeg ikke gjorde dette med vilje. Jeg vil uttrykke min sympati med Wasilevski og hans familie, og håper jeg så fort som mulig kan få sagt unnskyld til ham personlig.


Wasilevski er operert en gang allerede, og må trolig opereres igjen seinere i uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling