Karsten Warholm

- Fikk en liten smell

Karsten Warholms (25) OL-løp er ett for historiebøkene. Rekorden er derimot ikke uslåelig, mener Warholm selv. Etter en brutal OL-utladning jakter han nå nye triumfer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet):- Når man har tatt alle medaljer og rekorder må man kanskje ha en litt annen innfallsvinkel, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Samtidig så har jeg fått en litt mer komfortabel posisjon. Nå har jeg på en måte tatt det jeg hadde lyst til.

Dagbladet møtte Warholm i anledning åpning av eget rom til minne om friidrettstoppen Svein Arne Hansen på Bislett stadion. Der ga både Warholm og Dave Moorcraft bort sine rekordpiggsko til museet til det internasjonale friidrettsforbundet.

HEDRET FRIIDRETTSTOPP: Karsten Warholm og Dave Moorcraft under åpningen av Svein Arne Hansen rommet på Bislett stadion. Foto: NTB
HEDRET FRIIDRETTSTOPP: Karsten Warholm og Dave Moorcraft under åpningen av Svein Arne Hansen rommet på Bislett stadion. Foto: NTB Vis mer

Under OL i Tokyo brøt Karsten Warholm den umulige grensen på 46 sekunder på 400 meter hekk, med den utrolige tiden 45,94. Noe som både er verdensrekord og olympisk rekord.

- Folk har prøvd å løpe denne distansen i hundre år. De har ikke vært i nærheten. Så er Rai Benjamin så god at han gjør 46,17, men så er Warholm så god at han slår han likevel. Det er helt enormt, utbrøt Jann Post på NRK radio sekunder etter OL- løpet i august.

OLYMPISK MESTER: Karsten Warholm etter OL-løpet i Tokyo 2021 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OLYMPISK MESTER: Karsten Warholm etter OL-løpet i Tokyo 2021 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han knuste også siden egen rekord på 46.70, satt på Bislett, kort tid før det olympiske mesterskapet.

Vil bli mer stabil

Men friidrettsfantomet er ikke bare olympisk mester. Han er også verdensmester og europamester. Og med så å si alle mål nådd, kan han fokusere på forbedre seg med litt lavere skuldrer, mener han.

- Motivasjon er ikke så vanskelig. Det er dette livet jeg kjenner til, så det er bare å fortsette å dure på i det sporet jeg er vant til.

Oppskriften for hvordan man skal motivere seg for å nå nye mål, sikre medaljer og sette rekorder, er forholdsvis enkel, ifølge Warholm selv.

- Det er jo egentlig like kjedelig og like enkelt som at man må putte inn den jobben som skal til. Når man har kommet på et så høyt nivå er det ikke gitt at man får forbedring, sier Warholm og legger til:

- Jeg tror at det jeg må fokusere på er å stabilisere meg på et høyere nivå enn jeg har vært tidligere.

OL-løpet ble sammenliknet med med Bolts utrolige rekord på 100 meter. NRKs friidrettsekspert har omtalt løpet som det beste i OL-historien. Rekorden er derimot ikke uslåelige, mener Warholm.

- Jeg tror ikke at 45.94 nødvendigvis kommer til å være noen rekord. Man kan gå ut å slå den hvilken som helst dag. Nå kommer det til å handle om å være på skuddhold hele tiden og alltid være klar for å konkurrere om edelt metall, sier han.

- Brutal utladning

Etter OL-løpet fikk Warholm en brutal utladning, forteller han til Dagbladet.

Drøye tre måneder har gått siden den gang. Og nå er 25-åringen tilbake i god trening.

- OL var en ganske brutal utladning. Jeg tror det er ganske mange som snakker om at man får det sånn etter OL. Det kan være noe man har lada opp til i veldig mange år.

- Samtidig når jeg kom tilbake til trening og ting roa seg litt ned, så fant jeg tilbake til den følelsen som ellers alltid er der, sier han.

GULL: Karsten Warholm innfridde og tok en imponerende gullmedalje og ny verdensrekord på 400 meter hekk i OL i Tokyo. Foto: Bjørn Langsem. Video: Discovery+ Vis mer

Han fortsetter:

- Men en liten smell etter OL får man.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer