Karsten Warholm

- Fikk en liten smell

Karsten Warholms (25) OL-løp er ett for historiebøkene. Rekorden er derimot ikke uslåelig, mener Warholm selv. Etter en brutal OL-utladning jakter han nå nye triumfer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet):- Når man har tatt alle medaljer og rekorder må man kanskje ha en litt annen innfallsvinkel, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Samtidig så har jeg fått en litt mer komfortabel posisjon. Nå har jeg på en måte tatt det jeg hadde lyst til.

Dagbladet møtte Warholm i anledning åpning av eget rom til minne om friidrettstoppen Svein Arne Hansen på Bislett stadion. Der ga både Warholm og Dave Moorcraft bort sine rekordpiggsko til museet til det internasjonale friidrettsforbundet.

Under OL i Tokyo brøt Karsten Warholm den umulige grensen på 46 sekunder på 400 meter hekk, med den utrolige tiden 45,94. Noe som både er verdensrekord og olympisk rekord.

- Folk har prøvd å løpe denne distansen i hundre år. De har ikke vært i nærheten. Så er Rai Benjamin så god at han gjør 46,17, men så er Warholm så god at han slår han likevel. Det er helt enormt, utbrøt Jann Post på NRK radio sekunder etter OL- løpet i august.

Han knuste også siden egen rekord på 46.70, satt på Bislett, kort tid før det olympiske mesterskapet.

Vil bli mer stabil

Men friidrettsfantomet er ikke bare olympisk mester. Han er også verdensmester og europamester. Og med så å si alle mål nådd, kan han fokusere på forbedre seg med litt lavere skuldrer, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.