Fikk epilepsianfall av OL- video

Arrangørene av sommer-OL i London 2012 måtte fjerne promovideoen for den nye logoen fra nettsidene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arrangørene av sommer-OL i London i 2012 har fått mye kritikk for logoen som ble offentliggjort 4. juni, men at den skulle føre til epilepsianfall hadde de nok ikke forutsett.

I går kveld var de nødt til å fjerne promovideoen fra de offisielle nettsidene til London 2012 etter å ha få klager fra britiske epileptikere, skriver The Guardian.

Minst åtte fikk anfall

Den to og halvt minutt lange animasjonen inneholder så mange flimrende bilder at det utløste epilepsianfall hos blant annet briten Christopher Filmer. Han ringte BBC og fortalte at både han og kjæresten hadde fått anfall, og at kjæresten måtte få behandling på sykehus etterpå.

- Logoen dukket opp på skjermen, og jeg tenkte på OL i 2012 før det ble svart, forklarte Filmer.

Det kom senere fram at minst åtte mennesker hadde hatt anfall.

Redigerer ny video

Det er ikke selve logoen som får skylda for anfallene, men en scene på noen sekunder som viser en som stuper uti et basseng med fargerike krusninger.

OL-komiteen fjernet videoen fra nettsidene sine i går kveld da de ble gjort oppmerksomme på hva som hadde skjedd. Videoen skal nå redigeres om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer