Fikk finalebeskjeden under dørsprekken

Gladmelding til frokost.

BEIJING (Dagbladet.no): Gårsdagen var helt surrealistisk for håndballjentene. De har ikke opplevd maken til dramatikk.

Da jentene la seg, behandlet Det internasjonale håndballforbundet (IHF) semifinaleprotesten til Sør-Korea. Da de våknet, fikk de beskjed om at protesten var avvist.

- Det hadde ingen hensikt å sitte oppe å vente på den beskjeden. Vi hadde en OL-finale å forberede oss til, sier landslagssjef Marit Breivik til Dagbladet.no.

Pressesjef Halvor Lea dyttet en lapp under dørene til spillerne i 01.30-tida, slik at de fikk meldingen til frokost.

Tok grep

Dramtatikken i går ble litt av en opplevelse for jentene. Først kom de tilbake etter å ha ligget under med fire i OL-semifinalen mot Sør-Korea, så mistet de en tremålsledelse i sluttminuttene. Men så scoret Gro Hammerseng i siste sekund.

- Katrine (Lunde Haraldsen), Karoline (Dyhre Breivang) og Gro tok virkelig et ledelsesgrep over den situasjonen, sier Breivik.

Koreanerne protesterte, nektet å forlate hallen - og de norske spillerne måtte vente. I 20 minutter fryktet de at det ble ekstraomganger. Så kom den rare utløsningen, gleden og utladningen. De var i OL-finalen.

FIKK LAPP: Rundt klokka 01.30 ble en lapp sneket under døra til Marit Breivik. Der sto det at Norge definitivt var klar for OL-finale. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
FIKK LAPP: Rundt klokka 01.30 ble en lapp sneket under døra til Marit Breivik. Der sto det at Norge definitivt var klar for OL-finale. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Samtidig som Hammerseng brukte tre timer på en dopingkontroll, kom også meldingen om at Sør-Korea hadde levert inn en protest. Først midt på natta, lokal tid, kom avgjørelsen fra IHF om at protesten var avvist.

Så scoringen på video

Marit Breivik forteller i dag at hun raskt ble overbevist om at scoringen er korrekt idømt, etter at hun kom tilbake til deltakerlandsbyen.

- Hvor mange ganger måtte du se scoringen på video for å bli sikker?

- Det gikk ganske fort, sier Breivik og smiler lurt.

Spillerne har i dag gjennomført ei økt i treningsstudio, og har fått fri resten av dagen. Fri fra pressen og stort sett også fri fra håndballtenking.

- Selv etter et pressemøte blir mange av spørsmålene sittende igjen hos dem, og da får de ikke slått av håndballknappen. Nå skal vi bruke tida til å bygge ny energi inn mot finalen.

I morgen blir det nok en finaledyst mot Russland. Norge trakk det lengste strået i EM i 2006 og russerne var sterkest i VM i fjor.

Fikk finalebeskjeden under dørsprekken

- Vi må stole på våre egne kvaliteter, og arbeidet starter i forsvar. Vi må tørre å kjøre fart og være ekstremt tøffe i spillet vårt mot russerne, sier Breivik dagen før dagen.

PS! Kristine Lunde pådro seg en smell i skulderen i kvartfinalen mot Sverige. Hun kjente til smertene i går også, men Marit Breivik forteller at de må se an lørdagen med tanke på finalen. Hun vil uansett kunne spille i forsvar.

JUBEL: Gro Hammerseng har nettopp satt inn målet, hundredeler før slutt. Like etter stormer Sør-Koreas laglederbenk mot sekretariatet, for å levere protest.