Fikk finalebeskjeden under dørsprekken

Gladmelding til frokost.

BEIJING (Dagbladet.no): Gårsdagen var helt surrealistisk for håndballjentene. De har ikke opplevd maken til dramatikk.

Da jentene la seg, behandlet Det internasjonale håndballforbundet (IHF) semifinaleprotesten til Sør-Korea. Da de våknet, fikk de beskjed om at protesten var avvist.

- Det hadde ingen hensikt å sitte oppe å vente på den beskjeden. Vi hadde en OL-finale å forberede oss til, sier landslagssjef Marit Breivik til Dagbladet.no.

Pressesjef Halvor Lea dyttet en lapp under dørene til spillerne i 01.30-tida, slik at de fikk meldingen til frokost.

Tok grep

Dramtatikken i går ble litt av en opplevelse for jentene. Først kom de tilbake etter å ha ligget under med fire i OL-semifinalen mot Sør-Korea, så mistet de en tremålsledelse i sluttminuttene. Men så scoret Gro Hammerseng i siste sekund.

- Katrine (Lunde Haraldsen), Karoline (Dyhre Breivang) og Gro tok virkelig et ledelsesgrep over den situasjonen, sier Breivik.

Koreanerne protesterte, nektet å forlate hallen - og de norske spillerne måtte vente. I 20 minutter fryktet de at det ble ekstraomganger. Så kom den rare utløsningen, gleden og utladningen. De var i OL-finalen.

FIKK LAPP: Rundt klokka 01.30 ble en lapp sneket under døra til Marit Breivik. Der sto det at Norge definitivt var klar for OL-finale. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
FIKK LAPP: Rundt klokka 01.30 ble en lapp sneket under døra til Marit Breivik. Der sto det at Norge definitivt var klar for OL-finale. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

Samtidig som Hammerseng brukte tre timer på en dopingkontroll, kom også meldingen om at Sør-Korea hadde levert inn en protest. Først midt på natta, lokal tid, kom avgjørelsen fra IHF om at protesten var avvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så scoringen på video

Marit Breivik forteller i dag at hun raskt ble overbevist om at scoringen er korrekt idømt, etter at hun kom tilbake til deltakerlandsbyen.

- Hvor mange ganger måtte du se scoringen på video for å bli sikker?

- Det gikk ganske fort, sier Breivik og smiler lurt.

Spillerne har i dag gjennomført ei økt i treningsstudio, og har fått fri resten av dagen. Fri fra pressen og stort sett også fri fra håndballtenking.

- Selv etter et pressemøte blir mange av spørsmålene sittende igjen hos dem, og da får de ikke slått av håndballknappen. Nå skal vi bruke tida til å bygge ny energi inn mot finalen.

I morgen blir det nok en finaledyst mot Russland. Norge trakk det lengste strået i EM i 2006 og russerne var sterkest i VM i fjor.

Fikk finalebeskjeden under dørsprekken

- Vi må stole på våre egne kvaliteter, og arbeidet starter i forsvar. Vi må tørre å kjøre fart og være ekstremt tøffe i spillet vårt mot russerne, sier Breivik dagen før dagen.

PS! Kristine Lunde pådro seg en smell i skulderen i kvartfinalen mot Sverige. Hun kjente til smertene i går også, men Marit Breivik forteller at de må se an lørdagen med tanke på finalen. Hun vil uansett kunne spille i forsvar.

JUBEL: Gro Hammerseng har nettopp satt inn målet, hundredeler før slutt. Like etter stormer Sør-Koreas laglederbenk mot sekretariatet, for å levere protest.